Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Što nakon sramotnog poraza?

Autor: Viktor Bogut

22.02.2010. 23:00
Što nakon sramotnog poraza?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Što je to što je srozalo Donat tako nisko? Prije svega vidi se očiti nedostatak ozbiljnosti
Stolnotenisači Donata padaju sve dublje i dublje. Iako im tijekom cijele sezone ne cvjetaju ruže, iako su izgubili mnogo utakmica, subotnji poraz definitivno se može okarakterizirati kao najvećim kiksom u povijesti.
U Zadru, na njihovu terenu, u njihovoj dvorani, svladao ih je Vodovod Osijek, momčad koja objektivno ima jednog solidnog igrača i nekoliko juniora, koji i nisu sam top juniorskog hrvatskog stolnog tenisa. Na kraju krajeva o “snazi” Vodovoda govori i to što su u dosadašnjem dijelu sezone uspjeli slaviti u samo dvije utakmice (deset poraza), a kad uzmete u obzir da je iza njih samo Frim koji igra s nekom djecom, onda se lako dolazi do zaključka da je Vodovod samo dno hrvatskog prvenstva. No i tako slaba momčad poprilično lako je slavila protiv Donata koji trenutačno proživljava vrlo teške dana. Što je to što je srozalo Donat tako nisko? Prije svega vidi se očiti nedostatak ozbiljnosti.
Tomislav Kolarek, inače seniorski reprezentativac Hrvatske, vodio je 2:0 protiv jednog juniora (Vjekoslav Zovko) i onda to prokockao. Stipe Josipović je nekako i uspio dobiti Davora Lončara, a onda ga je već spomenuti Zovko razbio u ključnoj utakmici. Teško je reći je li bilo smiješno ili tragično gledati igrača od 22 godine kojeg lomi junior, a ovaj se zbog velikog viška kilograma ne uspijeva namjestiti niti na jednu lopticu.
Probao je zaigrati i ozlijeđeni Davor Karlović, no niti parove Karlović i Kolarek nisu uspjeli dobiti. Ove sezone je nešto trulo u klubu. Jedan igrač je ozlijeđen, a druga dvojica žive u Zagrebu i rijetko treniraju u Zadru i tu nestaje homogenosti i kontrole.
Nitko ne igra dobro, a nema ni naznake da bi moglo ići na bolje. Doigravanje je pred vratima, a ponovo se postavlja pitanje hoće li Donat biti i njemu. Šanse još postoje. Kod kuće se igra s Libertasom, Dugim Selom i Pulom. No te tri momčadi, osim što su direktni konkurenti, za nekoliko su klasa jači timovi od Vodovoda. A kako je tek s njima teško igrati…