Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nismo bez šansi u proljetnoj premijeri

22.02.2011. 23:00
Nismo bez šansi u proljetnoj premijeri


Trebamo odigrati hrabru utakmicu i pokušati zagorčati domaćinima proljetnu premijeru. U svakom slučaju vjerujem u neporaženost u Vinkovcima, a vjerujte, ako nam se ukaže prigoda za sva tri boda nećemo je propustiti – kazao je Surać


Protiv Karlovca  Zadar je djelovao puno bolje  nego u prethodnim oglednim  utakmicama tijekom ovog pripremnog razdoblja. Naravno,  nisu time izbrisani svi problemi, ali je pokazano da se oni  mogu riješiti. Jedan od velikih  dobitaka koji su se mogli primijetiti protiv Karlovčana je  svakako povratak kapetana  Jakova Suraća koji je odigrao  kapetanski, u punom smislu  riječi.
– Zaželio sam se nogometa i  to se odmah moglo vidjeti u  mojoj igri. Ima dovoljno motiva, a jedan od važnijih je  dokazati da još nisam ni blizu  otpisa. Rasterećen sam, maksimalno sebe dajem na svakom  treningu, a uz iskustvo smatram da to daje dobitnu kombinaciju za uspjeh – kazivao je  jučer ujutro odlično raspoloženi Surać.
– Pustimo mene, okrenimo  se našoj igri. Naravno da ovo  dobrom predstavom protiv  Karlovca nismo izbrisali sve  probleme koje smo imali tijekom ovog pripremnog razdoblja, Činjenica je da nismo  briljirali, ali je itekako činjenica da smo u “generalki” protiv Karlovca pokazali da nismo  zaboravili igrati nogomet.
Uočili pogreške
Vratio se malo i na poraz  koji je Zadar tijekom prošlog  tjedna doživio u Novalji.
– Mogli smo mi i pobijediti u  Novalji, ali što bi nam to  značilo kada svi znamo da smo  odigrali loše. Suparnik nam je  desetak puta došao u situaciju  da iz izglednih situacija zapuca  po našem golu. Da smo pobijedili u toj utakmici samo bi  nas to zavaralo. Ovako smo  vidjeli gdje griješimo i već protiv Karlovca odigrali puno kvalitetnije te na kraju pobijedili.
Pokušao je Surać izložiti  svoje viđenje problema koje je  Zadar imao u ovom pripremnom razdoblju.
– Mislim da je u većini utakmica dekoncentracija igrala  veliku ulogu. Jednostavno smo  dopuštali suparnicima da iz  poklonjenih situacija poentiraju. To moramo izbrisati, ili u  najmanju ruku svesti na najmanju moguću mjeru.
Složio se također činjenicom da se nije briljiralo ni u  napadačkom segmentu.
– Istina je da smo stvarali  prilike, ali da nismo poentirali.  Definitivno s Terkešom i Santinijem u napadu imamo puno  veću širinu u našoj igri i djelujemo puno konkretnije. Suparnici nas i puno više respektiraju kada vide da igramo  s Terkešom i Santinijem u napadu. Međutim, što je, tu je.  Moramo se pomiriti s činjenicom da Terkeš neće biti spreman za Vinkovce. Isto tako to  ne znači da u Vinkovcima nemamo šansi. S jednom špicom  i dvije polušpice Vinkovčanima možemo stvoriti velike  probleme.
Hrabro u Vinkovcima
Djelomično je i otkrio recept za Vinkovce.
– Prije svega moramo odmaknuti igru od svog šesnaesterca, a ne se uvući u njega i  čekati što će se dogoditi. Naši  stoperi moraju što hitrije iznijeti loptu iz našeg kaznenog  prostora i gledati što prije uposliti ili nekoga od naših veznih  igrača ili loptu baciti na bok.  Svjedoci smo da je tijekom  jesenskog dijela u više navrata  Puljić to dobro radio. Vinkovčanima ne smijemo dopustiti da se razmašu u veznom  redu jer onda postaju jako  opasni. Mi moramo biti ti koji  će stalno pritiskati njihovu  obranu u vezni red i na taj  način unositi nervozu u njihove redove. Smatram da se ne  smijemo previše bojati njihovih ubačaja jer imamo visoke  igrače u obrani. U svakom  slučaju nema straha, moramo  hrabro odigrati na otvaranju  proljeća u Vinkovcima.
Bod bi bio uspjeh, s tim se  slaže i Surać. Međutim, nekako nam se čini da sanja o  sva tri.
– U svakom slučaju trebamo  odigrati hrabru utakmicu i pokušati zagorčati domaćinima  proljetnu premijeru. Smatram  da imamo snage za to, uostalom vidjelo se da je  momčad dobro prihvatila kritike našeg trenera Zebića i  dokazala protiv Karlovca da  itekako možemo. U Vinkovcima igramo tradicionalno dobro i zabijamo dosta golova.  Zato mi je još više žao što neće  biti Terkeša koji je njihova “crna mačka”. U svakom slučaju  vjerujem u neporaženost u  Vinkovcima, a vjerujte, ako  nam se ukaže prigoda za sva tri  boda nećemo je propustiti –  kazao je na kraju razgovora  Surać.


OSMINA FINALA KUPA – JUNIORI




ZADAR1
SLAVNE BELUPO0
ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 50. Sudac: Strukan (Split).  Pomoćnici Gabrilo (Split) i Barić (Srinjine). Strijelac: 1:0 Mujić (62′).
ZADAR: Perinić, Lukić, Torbarina, Bilaver, Mujić, Bašić, Klarica,  Sarić, Šišak, Anić, Tokić. Još su igrali: Maričić, Franov, Babić,  Mitrović, Milanović. Trener: Josip Butić.
SLAVEN BELUPO: Marković, Pašalija, Bubnjić, Župan, Potroško, Geng,  Horvatinović, Kuprešak, Atlija, Herent, Martinčić. Još su igrali: Dominić,  Abramović, Icig, Hudoletnjak, Maljak. Trener: Josip Omrčen Čeko.
Jedini zgoditak koji je Zadrane odveo u četvrtfinale postigao je Mujić u drugom  poluvremenu. Mujić je uputio snažan udarac s 30-ak metara, lopta je pogodila  pod gredu i odbila se iza gol-linije. Sjajan potez vrijedan titule eurogola.
Č. FABULIĆ