Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U ožujku edukacija popisivača

22.02.2011. 23:00
U ožujku edukacija popisivača


Obuka kontrolora trajat će tri dana i to od 21. do 24. ožujka, dok će se popisivači na sličan način educirati od 28. do 31. ožujka i to ovdje u našim prostorijama. Taj će posao također obaviti instruktori iz Državnog zavoda za statistiku, kaže Radošević


U sklopu predviđenih predradnji za najavljeni popis stanovništva, u ninskoj gradskoj upravi obavljeno je testiranje potencijalnih kandidata, njih 29. No, po svoj prilici, ovo nije konačan broj, jer je u međuvremenu na adresu Grada Nina županijsko povjerenstvo za pripremu, praćenje te provođenje popisa poslalo obavijest da se zainteresirani kandidati još mogu prijavljivati zaključno do petka 25. veljače, nakon čega će se izvršiti optičko čitanje ispunjenih upitnika temeljem kojih će se izvršiti odabir kandidata.
– Grad Nin ima 15 statističkih krugova i hoće li biti 15 popisivača to još sa sigurnošću ne možemo kazati. Hoće li popisivač dobiti u zadatak dva ili više statističkih krugova i to je također nepoznanica. Konačnu riječ o tome će dati Državni zavod za statistiku. Prijavljeni popisivači su svi s područja grada Nina i za njih više-manje pri obavljanju posla neće biti nekih nepoznanica bar kad je u pitanju poznavanje terena, kaže Željko Radošević, voditelj popisnog centra pri Gradu Ninu.
– Obuka kontrolora trajat će tri dana i to od 21. do 24. ožujka, dok će se popisivači na sličan način educirati od 28. do 31. ožujka i to ovdje u našim prostorijama. Taj će posao također obaviti instruktori iz Državnog zavoda za statistiku. Za ninsku gradsku upravu ovi će popisi stanovništva biti iznimno dragocjeni iz više razloga. Najvažniji je taj što ćemo konačno dobiti jasnu sliku ukupnog stanovništva na administrativnom području koje pokriva Grad Nin, a to su Nin i njegovih pet prigradskih mjesta Ninski Stanovi, Zaton, Žerava, Poljica Brig i Grbe. Ovo govorim zato što su se od zadnjeg popisa stanovništva koje je bilo 2001. godine, iz sastava grada Nina izdvojila mjesta Vrsi i Poljica u zasebnu općinu Vrsi, objašnjava Radošević.