Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Izgubili smo šanse za titulu”

22.02.2012. 23:00
“Izgubili smo šanse za titulu”


Sada se moramo okrenuti hvatanju drugog ili trećeg mjesta koje će nas odvesti u konačnici u Europu – kaže Marko Baljak


Kuglači Zadra u subotu su se najvjerojatnije oprostili od osme uzastopne obrane titule prvaka Hrvatske. U odgođenom dvoboju 14. kola poraženi su od ne tako jake Novske te su ponovo pali na četvrto mjesto, ono koje u konačnici ne vodi u europska natjecanja.
– Nema druge. Sada se moramo okrenuti hvatanju drugog ili trećeg mjesta koje će nas odvesti u konačnici u Europu – istaknuo je kapetan Zadra Mario Baljak, koji je dodao.
– Ulazak u Europu bi također bio uspjeh.
Znači li to da ste odustali od borbe za titulu?
– Ne znači, ali valja biti objektivan. Konikom Osijek je u odličnoj situaciji, favorit je broj jedan i teško je očekivati da će ta momčad propustiti ovu priliku. Šanse još postoje, ali sada smo se stavili u poprilično nezahvalnu situaciju.
Baljak je u Novskoj bio najbolji igrač Zadra i daleko najbolji igrač tog dvoboja. Rušio je 630 drva, ali nije imao pravu pomoć svojih suigrača.
– Domaćin je odigrao najbolju utakmicu sezone. Mi nismo. Oni su bili izrazito motivirani i svi su dali svoj maksimum. S druge strane troje nas je odigralo relativno dobro, troje ne. Mene je krenulo, ali nije bilo dovoljno.
Puno se pričalo o lošim stazama u Novskoj. Koliko je to uzrok poraza?
– Staze jesu lošije, ali to nam ne smije biti uzrok poraza. Ja sam dokazao da se tamo može igrati.
Nakon prve izmjene gubili ste 0:2, nakon druge ste okrenuli rezultat na 2:2 i imali dobru situaciju s obzirom da je u zadnjem paru nastupao Boris Benedik.
– Benedik se ozlijedio nakon prvih 30 kugli. Osjetio je bol u zadnjoj loži i tu mu se dogodila određena nesigurnost i nije mogao dati sve od sebe. Baš u tom trenutku smo izgubili utakmicu, jer Hrvoje Marinović to nije mogao nadoknaditi, a i on je također bio ozlijeđen i nije u nekoj dobroj formi. Jednostavno nismo bili pravi i u konačnici nismo izdržali.
Priliku za iskupljenje dobili ste već u subotu kada gostujete u Zagrebu kod Medveščaka 1958. “Medvjedi” se s bodom zaostatka, ali i utakmicom više nalaze na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, a u prvom dijelu sezone su slavili u Zadru.
– Bit će to vrlo teška utakmica za nas. Samo stanje na ljestvici govori koliko su oni zapravo dobra momčad. Iznenadili su nas u Zadru i sigurno je da su favoriti u ovom dvoboju.
Ukoliko Zadar uspije svladati momčad koja u svojim redovima ima dvojicu bivših igrača zadra Primoža Pintariča i Branislava Bogdanovića te niz odličnih igrača, postoji šansa da se vrate u borbu za titulu.
– Da. Pobjeda nas djelomično vraća u igru, ali u tom slučaju moramo svladati i Konikom Osijek u gostima, a Osječani bi morali kiksati u još nekom dvoboju. Teško je sve to za očekivati, ali sigurno je da mi moramo ići na pobjedu u ovom dvoboju. Nema nam druge nego iz kolo u kolo pobjeđivati i ne dopustiti više ovakve kikseve – završio je Baljak.