Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četiri kola nade za Puntamičane

Autor: Viktor Bogut

22.02.2013. 23:00
Četiri kola nade za Puntamičane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Šibenčani su u prošlom kolu protiv Puntmičana uspjeli nadoknaditi osam i slaviti sa 12 razlike, preuzeti prvo mjesto i manje-više osigurati plasman u kvalifikacije za A-1 ligu


Četiri kola nade ostala su košarkašima Sonik-Puntamike. U tom razdoblju će, osim na svoju utakmicu, itekako biti koncentrirani na dvoboj Šibenika, koji je u prošlom kolu preuzeo prvo mjesto, ono koje su od početka prvenstva držali Puntamičani i koje u konačnici donosi kvalifikacije za A-1 ligu.
A tamo se itekako žele vratiti i Šibenčani i Puntamičani. Nije lako trenutačno ni treneru niti igračima Sonika, jer su imali savršenu sezonu. Do prošlog kola su doživjeli samo jedan poraz, i to onaj protiv Zadra u Kupu Krešimira Ćosića. Dobili su dva prvoligaša (Križevci, Kvarner), a u prvom dvoboju protiv Šibenika su u Jazinama slavili s osam razlike.
No tako dobra sezona pala je u vodu nakon samo jednog poraza. Šibenčani su uspjeli nadoknaditi osam i slaviti sa 12 razlike, preuzeti prvo mjesto i manje-više osigurati plasman u kvalifikacije za A-1 ligu. I to je to. Savršena sezona se poništi jednom utakmicom.
Tek sada se vidi koliko su skupe pogreške koje su u Sonik-Puntamici radili prošle sezone, kada su s vrlo dobrom i iskusnom momčadi ispali iz, tada, vrlo slabe A-1 lige. A nakon toga se i nije baš lako vratiti. Još kada vas jedan poraz gurne u novih godinu dana A-2 lige, sigurno nije lako zadržati koncentraciju i nadati se kiksu konkurenta. Taj kiks Šibenčani ne bi smjeli doživjeti u ovom kolu jer gostuju kod Trogira koji se s omjerom 4-14 nalazi na diobi posljednjeg mjesta.
Sonik-Puntamika danas dočekuje posustali Poličnik. I sigurno da će u ovoj utakmici biti presudan motiv Sonika, jer kvaliteta je neupitno na njihovoj strani. No sigurno nije jednostavno zadržati već spomenuti motiv nakon ovakvog raspleta najvažnije utakmice sezone.
Preostala dva županijska predstavnika gostuju. Jazine su odigrale u prošlom kolu jednu od boljih utakmica sezone i slavile protiv Kaštela, koje su trećeplasirana momčad lige. U nedjelju Jazine gostuju u Solinu. Ukoliko i oni budu motivirani, pogotovo u obrambenom dijelu, pobjeda ne bi smjela izmaknuti. I Sukošan je slavio u prošlom kolu, protiv Trogira kod kuće čime se vratio na diobu četvrtog mjesta.
Danas Sukošanci gostuje u Kaštelima. Tu ipak nisu favoriti, ali Sukošan manje-više cijelu sezonu drži konstantu i vidljivo je da se radi o vrlo uigranoj momčadi, koju nitko nije uspio razbiti. Ukoliko se zadrže u igri do završnice, Sukošanci bi mogli doći u priliku za pobjedu.
Raspored 19. kola: Sonik-Puntamika – Poličnik (subota, 16), Kaštela – Sukošan (subota, 15), Solin – Jazine (nedjelja, 19), Trogir – Šibenik, DOŠK – Metković, Cetina – Omiš Galeb.