Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poništena Izborna skupština Sportske zajednice

22.02.2017. 23:00
Poništena Izborna skupština Sportske zajednice


Ured državne uprave u Zadru s nadnevkom od 17. veljače 2017. donio je rješenje kojim se odbija zahtjev Sportske zajednice Zadarske županije za upis promjena u registar udruga RH zbog neispunjavanja zakonskih uvjeta. U spomenutom rješenju, koje je potpisala Petra Franin, samostalni upravni referent, piše i da su sve odluke s izborne skupštine održane prošle godine nepravovaljane jer nije bilo kvoruma, odnosno više od pola od ukupnog broja izabranih predstavnika skupštine, a da skupština nije sukladno čl. 26. Statuta odgođena za 15 dana.
Ured državne uprave zaprimio je u studenom prošle godine zahtjev ŠZ za upis promjena u Registar udruga RH. Utvrđeno je da je Kickboxing savez prestao s radom 8. 8. 2016. i da je brisan iz registra, a tako i Zadarski sveučilišni sportski savez, još 2015. Tako ŠZ ima 22 članice, a njih 16 ima odluku nadležnih tijela za izbor predstavnika na skupštini. Takve odluke nisu dostavili Rukometni savez, Savez za sport i rekreaciju, Šahovski savez, Udruga kondicijskih trenera, Boćarski savez i Jedriličarski savez. Nadalje, u postupku Ureda državne uprave utvrđeno je da Sportski savez gluhih Zadarske županije nije naveo nadnevak sjednice IO i nije potpisan od ovlaštene osobe za zastupanje saveza. Utvrđeno je i da je dokumentacija Kuglačkoga saveza i Pikado saveza nepravovaljana.
Iz svih tih činjenica Ured je donio rješenje o nepravovaljanosti spomenute skupštine na kojoj je za predsjednika za mandatno razdoblje 2016. – 2020. bio izabran Reno Sinovčić.