Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadarskoj tiskari i Dragi Mariću čestitke na Krešinoj monografiji

22.02.2017. 23:00
Zadarskoj tiskari i Dragi Mariću čestitke na Krešinoj monografiji


Robert Ninčević, direktor Zadarske tiskare koja je izdavač monografije Čovjek s Olimpa posvećene košarkaškoj legendi Kreši Ćosiću, ovih se dana ugodno iznenadio pismom koje mu je pristiglo iz Hrvatskog olimpijskog odbora.
Riječ je o pismu koje je potpisala Radica Jurkin, voditeljica Odjela za informiranje i izdavaštvo, a koje prenosimo gotovo u cijelosti:
“Poštovani gospodine Ninčević, radost mi je obavijestiti Vas da je Komisija za informiranje i izdavaštvo, inače savjetodavno tijelo Vijeća HOO-a, razmotrila Vašu zamolbu o sufinanciranju knjige o košarkaškom velikanu hrvatskog i svjetskog sporta Krešimiru Ćosiću ‘Čovjek s Olimpa’ te predložila otkup 50 primjeraka. Knjiga bi, prema prijedlogu, bila namijenjena županijskim košarkaškim savezima i Hrvatskom košarkaškom savezu, te po nekoliko primjeraka Hrvatskom klubu olimpijaca, Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, Hrvatskom športskom muzeju te HOO-u, a distribucija bi bila u vašoj obvezi ako ste suglasni.
Koristim prigodu i čestitam Vam u ime Komisije i svoje, na ovom izvanrednom izdavačkom pothvatu. Posebne čestitke njenom autoru gospodinu Dragi Mariću. Knjiga je prikazana u časopisu Olimp br. 61. koji se nalazi na web stranicama HOO-a (www.hoo.hr).”
Ninčević nam nije krio veliko zadovoljstvo ovakvom reakcijom ugledne krovne sportske institucije u državi kao što je HHO, jer je to, kaže, izravno priznanje izdavačkom pothvatu i poslovnoj odluci da se prihvati izdavaštvo nad tim vrijednim djelom.
A mi bismo dodali i sljedeće: budući da na promociji Krešine monografije u Zadru, nažalost, nije bilo očekivanih predstavnika Grada Zadra i Košarkaškog kluba, a što su kritički primijetili svi zadarski mediji u svojim izvješćima, ovakva reakcija HHO-a na knjigu Drage Marića ipak potvrđuje pravilo da prave vrijednosti uvijek naiđu na podršku, priznanje i afirmaciju od strane onih koji te vrijednosti razumiju.
Inače, od izdavača doznajemo da je vijest o objavljivanju kapitalne monografije o Kreši već uvelike nadišla granice Zadra i Hrvatske, tako da narudžbe za nju stižu iz svih dijelova bivše zajedničke države, kao i iz drugih dijelova Europe. Ne čudi to, budući da je Krešo još za života svojim uspjesima i ugledom uvelike nadišao lokalne i nacionalne granice.