Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bogdanović: U pregovorima smo

Autor: Viktor Bogut

22.03.2009. 23:00
Bogdanović: U pregovorima smo

Foto: Filip BRALA



Zadar mi je u ove dvije sezone prirastao srcu. Ovdje mi je zaista ugodno i ove dvije sezone će mi ostati u sjećanju – istaknuo je najbolji igrač hrvatskog prvenstva Branislav Bogdanović


U subotu se spustio zastor na kuglačko prvenstvo Hrvatske, a može se reći i na sezonu 2008./09. iako će se još održati niz “manjih” natjecanja. Zadar je prvak Hrvatske. To je postalo jasno dva kola prije kraja. No, Zadrani su i u preostale dvije utakmice došli do pobjede i učinili ono što se od njih i očekivalo, pobjednički završili sezonu.
– Odigrali smo do kraja ozbiljno. Željeli smo sezonu završiti pobjedama, a isto tako nismo željeli nikome drugome nanijeti zlo – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak. I tako je završila jedna poprilično turbulentna sezona za kuglače Zadra koji su još na početku osvojili solidno treće mjesto na Svjetskom Kupu, mnogo kasnije ispali u četvrtfinalu Europske lige te u konačnici svoje navijače obradovali osvajanjem prvenstva Hrvatske. I to peti put zaredom.
U ovom je trenutku najvažnije da klub što prije osigura roster za iduću sezonu. Ostanak domaćih igrača nije upitan. Za status Marija Baljka, Luke Ukalovića, Marka Vidaka ne treba previše pričati. No, u ovom trenutku valja poraditi na zadržavanju Primoža Pintariča, Damira Fučakara te najboljeg kuglača lige Osječanina Branislava Bogdanovića.
– Osijek je ipak moj grad broj jedan. U njemu sam se rodio i tamo živim. No, Zadar mi je u ove dvije sezone prirastao srcu. Ovdje mi je zaista ugodno i ove dvije sezone ostat će mi u sjećanju – objasnio je Bogdanović koji nije želio potvrditi ostanak.
– U pregovorima smo i blizu smo da ih završimo. Želja za ostankom definitivno postoji. No sada se treba konkretno dogovoriti oko toga.
Ponovno ste postali najbolji igrač lige?
– Sigurno da mi laska ta titula, no naša snaga nije u jakim pojedincima kojih definitivno ima. Naša najveća snaga je naš kolektiv, atmosfera u momčadi. Imamo veliko zajedništvo i to je ono što krasi ovu momčad već dugo vremena. Meni je zaista bila čast biti dio ove momčadi – dodao je Bogdanović.
Za očekivati je da će Uprava kluba na čelu s predsjednikom Draženom Grgurovićem i direktorom Ivanom Lulićem “napraviti” jaku momčad i za iduću sezonu. Po Lulićevim riječima, neke korekcije će se dogoditi, ali bez nekih igrača jedostavno to neće biti to.
– Apeliram na upravu da zadrži igrače. Jedan Primož Pintarič, uz to što je vrhunski igrač, za momčad znači mnogo na psihološkom planu. Sigurno da su promjene nekada neizbježne, ali njega moramo zadržati – pozvao je kapetan Mario Baljak.