Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bezbolan poraz kuglača

Autor: Viktor Bogut

22.03.2010. 23:00
Bezbolan poraz kuglača

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ne bi nam trebao ovaj poraz specijalno naškoditi, ali moram priznati da nam ta Novska već duže vrijeme stvara neugodnost


Neugodan, ali ne previše opasan poraz doživjeli su kuglači Zadra u subotu u Novskoj, gdje ih je svladao istoimeni domačin. Pošto je Zaprešić slavio u ovom kolu, stigao je na dva boda do Zadra, iako je realna razlika i veća, pošto su Zadrani bolji u međusobnom omjeru.
– Ne bi nam trebao ovaj poraz specijalno naškoditi, ali moram priznati da nam ta Novska već duže vrijeme stvara neugodnost – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić. Njegovi igrači sad već redovito gube u kuglani u Novskoj. Na žalost niti ovaj put se nije dogodila iznimka.
– Radi se o izuzetno neugodnoj kuglani i stazama. Osim toga Novska ima i kvalitetnu momčad, no nije ugodno svaki put gubiti tamo. Zaista nam ne leži tamo igrati.
U idućem kolu dočekujete Adrianeon?
– U toj utakmici ne bi smjeli imati problema. Ipak se radi o nešto slabijoj momčadi. Pogotovo ove sezone. Vjerujem da će taj dvoboj biti nešto lakši trening za nas.
U posljednja tri kola potrebne su vam dvije pobjede da i teoretski osigurate titulu. Raspored vam ide na ruku?
– Osim dvoboja s Adrianeonom, još gostujemo u Osijeku kod Konikoma te kod kuće dočekujemo Trilj. S obzirom da su Trilj i Adrianeon nešto slabiji sastavi, titula nam je nadohvat ruke. Doduše mi redovito pobjeđujemo i Konikom u Osijeku. Očekujem da neće biti problema u nastojanju da obranimo titulu.
Osim završnice prvenstva u idučih mjesec dana vaši igrači nastupat će i na drugim frontama?
– Već u ovu nedjelju u goste nam dolazi Pivovarna Zrinski u Kup natjecanju. Pobjednik će izboriti plasman u završnicu Kupa koje se igra 10. i 11. travnja u Zagrebu. S obzirom da se radi o drugoligašu, niti tu ne bi smjelo biti problema. Osim toga nakon Uskrsa kreće i pojedinačno prvenstvo regija. Mi nastupamo u Splitu i želimo poslati na završnicu što više igrača.
Sezona još nije gotova, ali polako se primiče kraju. Planirate li već neke konkrentne planove vezane uz iduću sezonu?
– Još ne. Sigurno da postoje određene zamisli, ali dok se ne sastane cijela Uprava ništa se konkretno ne može odlučiti. Nama je najvažnije što prije postaviti još dvije staze u našu kuglanu te urediti sanitarne čvorove da se u našoj kuglani održati i međunarodne manifestacije – zaključio je Lulić.