Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jedna lasta nas je razbudila

22.03.2011. 23:00
Jedna lasta nas je razbudila


Ozbiljnost koju su ove sezone pokazali svi igrači zaista je impresivna, tako da jednostavno nismo dopustili nikome da nas iznenadi – kaže Lulić


Subota je kuglačima Zadra donijela i teoretsku potvrdu titule prvaka Hrvatske. Ništa neočekivano nije se tako zbilo. Jasno je već odavno bilo da Zadrani u ovoj sezoni (ponovo) nemaju sebi ravna, a sam način na koji su dominirali od prvog kola gotovo je nevjerojatan. Tako su Zadrani tek u prošli četvrtak u unaprijed odigranoj utakmici 20. kola doživjeli prvi poraz i to u gostima kod najvećeg rivala, sastava Zaprešića. No stječe se dojam da se igralo u “regularnom” terminu da Zadar niti taj dvoboj ne bi izgubio. Ali poraz u Zaprešića samo je na dva dana odgodio potvrdu titule. U Rijeci su kuglači trenera Šime Mijolovića glatko svladali istoimenog domaćina i tri kola prije kraja pobjegli Zaprešiću na sedam bodova prednosti. Pomogao je i poraz Zaprešića u gostima kod Zanatlije.
– U svakom slučaju, ispunili smo ono što smo i obećali. Vjerujem na svim poljima – kazao je vidno zadovoljan direktor Zadra Ivan Lulić, priznavši da ove sezone Zadar nije imao ozbiljnog konkurenta.
– Ima tu jakih momčadi i stvari su se mogle zakomplicirati sa samo jednim ili dva poraza, ali ozbiljnost koju su ove sezone pokazali svi igrači zaista je impresivna, tako da jednostavno nismo dopustili nikome da nas iznenadi.
Kuglači Zadra zaista ove sezone igraju kao preporođeni. Uz srebro na Svjetskom kupu, novo (sedmo zaredom) osvajanje prvenstva Hrvatske, igrači trenera Šime Mijolovića bez većih problema su se plasirali i na Final four Europske lige koji je na rasporedu početkom travnja. A momčad se ne razlikuje previše od proteklih sezona. Jedini “trade” što se dogodio stigao je u obliku razmjene Slovenaca. Klub je u prijelaznom roku napustio Primož Pintarič, a nakon tri godine u sastav se vratio Boris Benedik.
– Kažu da jedna lasta ne čini proljeće, ali u ovom slučaju nas je ta jedna lasta maksimalno razbudila. Pintarič se nalazio u jednoj vrsti stagnacije, a dolaskom Benedika smo dobili jednu novu dimenziju. Osim kvalitete koju je donio, uspio je donijeti i sigurnost ostatku momčadi. Proigrali su i ostali i to je razlog ovakvim igrama.
A takve igre od Zadra se očekuju i na Final fouru Europske lige. U polufinalu Zadra očekuje slovačka Podbrezova, pobjednik Svjetskog kupa. U tom finalu još na početku sezone Slovaci su nakon velike borbe došli do titule.
– To je bila takva utakmica da smo mi doslovno tri kugle prije kraja imali šansu i mogli smo postati prvaci.
Što se promijenilo od tog dvoboja?
– Ništa. Oni su i dalje superjaki sastav, a mi i dalje igramo dobro. I Podbrezova je sad ušla u veliku formu. Bit će to pravi mali rat – ističe Lulić.