Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Komunalne teme na dnevnom redu

22.03.2011. 23:00
Komunalne teme na dnevnom redu


Na dnevnom će se redu naći i odluka o raspisivanju natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, kao i zahtjev ovdašnje tvrtke TTE Inženjering-TPA Bagat d.o.o. Gradu Ninu da umanjenji komunalnu naknadu, porez…


Vijećnici ninskog  Gradskog vijeća okupit će se  večeras u 18 sati u Gradskoj  vijećnici na prvoj ovogodišnjoj  sjednici.
Sjednicu s opsežnim dnevnim redom je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Davor Ćurjurić, a petnaestorica  vijećnika će tako na početku  raspravljati o obračunu proračuna za proteklu 2010. godinu. Nadalje, raspravljat će  se o izvršenju programa  održavanja i gradnje objekata  komunalne infrastrukture u  lanjskoj godini u gradu Ninu i  njegovih pet prigradskih mjesta Zatonu, Ninskim Stanovima, Grbama, Poljica Brigu i  Žeravi. Bit će riječi o visini  naknade koja se iz cijene kubičnog metra pitke vode odvaja za izgradnju objekata i  uređaja odvodnje i  pročišćavanja otpadnih voda  te o visini iznosa koji služi  izgradnji komunalnih građevina vodoopskrbnog sustava, a  koja je također sastavni dio  iznosa koji građani plaćaju za  potrošenu pitku vodu.
Vijeće će se očitovati o predloženoj odluci da se i nadalje  povjeri provođenje komunalnih poslova na prostoru grada  Nina zadarskim Gradskim komunalnim tvrtkama i to “Liburniji”, “Čistoći”, “Odvodnji”  i drugima, u kojima uz ostale  jedinice lokalne uprave i samouprave Grad Nin ima  određene vlasničke udjele.
Na dnevnom će se redu naći  i odluka o raspisivanju natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu  države, a koje se nalazi u  granicama Grada Nina, kao i  zahtjev ovdašnje tvrtke TTE  Inženjering-TPA Bagat d.o.o.  u kojem vodstvo tvrtke potaknuto teškom ekonomskom  situacijom i otežanim poslovanjem, od institucija Grada  Nina moli umanjenje  novčanih iznosa što ih oni  uplaćuju u gradsku blagajnu  na ime komunalne naknade,  poreza i sl.
Raspravljat će se i o donošenju odluke o pristupanju  grada Nina partnerskom projektu “Razvoj LEADER-ova  pristupa Zadarskoj županiji”,  čiji su supotpisnici Zadarska  županija i UNDP Hrvatska  (Program Ujedinjenih naroda  za razvoj) kojem je već pristupio znatan broj gradova i  općina na prostoru Zadarske  županije. Vijećnici će se isto  tako očitovati o prijedlogu  vodstva grada Dubrovnika, u  kojem se poziva vodstvo Grada Nina da pristupi hrvatskoj  Udruzi povijesnih gradova.
O spomenutim temama  osim vijećnika svoje će stavove moći iznijeti pročelnici  Odjela za financije i komunalnu izgradnju, članovi gradonačelnikova kolegija kao i  gradonačelnik Emil Ćurko.