Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uhvaćeni kradljivci peke i pluga

22.03.2011. 23:00
Uhvaćeni kradljivci  peke i pluga


Policijski  službenici benkovačke policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad  32-godišnjakom i 25-godišnjakom sa šibenskog područja koje se sumnjiči da su, početkom  ožujka, iz dvorišta kuće u vlasništvu 74-godišnjaka iz Dobropoljaca ukrali plug i metalne  cijevi te provalili u pušnicu iz  koje su ukrali metalnu peku.  Materijalna šteta iznosi oko tri  tisuće kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava.
U nedjelju, u ranim jutarnjim  satima, u noćnom klubu Hitch,  u Ulici Kolovare u Zadru, nepoznati je počinitelj odnio  kožnu jaknu i mobitel u vlasništvu 21-godišnjakinje iz Zadra. Materijalna šteta iznosi  oko tisuću i pol kuna, a protiv  nepoznatog slijedi kaznena prijava.
Vozio auto s kartonskim  tablicama
U ponedjeljak u  prijepodnevnim satima u blizini mjesta Crno, prometni su  policajci zaustavili 53-godišnjaka sa zadarskog područja koji je  vozio „renault”, a na autu je  imao registracije načinjene od  kartona s nepripadajućim oznakama.
Registarske oznake su mu  oduzete, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog  krivotvorenja isprava.
Pijan vozio kamion
Proteklog vikenda  policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 616 vozača, a poduzeli su 202 represivne mjere. Alkotestirano je  214 vozača. Njih 19 je bilo pod  utjecajem alkohola, a petorica  su vozila drogirana. Prebrzo su  vozila 32 vozača, a iz prometa  su isključena trojica vozača i  dva vozila.
U tom se vremenu dogodilo  devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.  
Što se tiče alkohola, rekorder  po broju napuhanih promila  uhvaćen je u nedjelju 15-ak minuta nakon ponoći u Ulici  Ruđera Boškovića u Zadru. Riječ je o 37-godišnjaku koji je  vozio kamion zadarskih registracija pod utjecajem alkohola  od 1,81 promila, što je najveća  koncentracija alkohola tijekom  provođenja akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni  prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.