Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Voda – veliko bogatstvo

22.03.2011. 23:00
Voda – veliko bogatstvo


U osnovnoj  školi Pakoštane jučer je započeo Projektni dan vode.  Prema rječima ravnatelja Vinka Rinčića, OŠ Pakoštane svake godine upriliči jedan projektni dan. Prošle godine tema  su bile masline, a ove godine  vode.
– Cilj nam je naše učenike  upoznati sa značenjem vode,  štednjom i očuvanjem voda.  Kroz sve radionice posebno  ćemo naglašavati da je voda  jedan od najvrjednijih hrvatskih resursa i da je naša zemlja  po zalihama pitke vode jedna  od najbogatijih u Europi. Na  kraju ćemo upriličiti veliku  prezentaciju radova u našoj  sportskoj dvorani. Vrlo važna  nam je povrtna informacija  naših učenika jer je očuvanje  voda vrlo aktualno pitanje u  našoj zemlji, rekao je ravnatelj  OŠ Pakoštane Vinko Rinčić.
Između ostalih tema  obrađivat će se voda kao motiv  u književnosti i slikarstvu, korištenje vode kroz povijest, utjecaj glazbe na kristale vode te  druga biološko-kemijska svojstva vode, a posebno zanimljiva radionica pod nazivom  “Tehnike plivanja i spašavanja  na vodi” bit će održana u zatvorenom bazenu na Višnjiku.