Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Fuštar: Najvažnija je pobjeda

22.03.2012. 23:00
Fuštar: Najvažnija je pobjeda


Ne priznajem nikome pa tako ni Istri 1961 da su bolji od nas. Nemamo što kalkulirati, idemo ih pobijediti i praktički riješiti veći dio posla oko ostanka u Prvoj HNL – kazao je Fuštar
Igrala se 74. minuta, a Zadar je svim silama pokušavao doći do pogotka protiv Varaždinaca. A onda je na scenu stupio stoper Zebićeve momčadi Ivan Fuštar. Kada već nisu uspjeli napadači i igrači vezne linije, obrana je dala svoj doprinos u napadačkom segmentu. Naravno, uz zahvalu i kapetanu Suraću na odličnoj asistenciji.
– Što reći, naravno da sam sretan. Ali prije svega zato što smo pobijedili – kazivao je jučer Fuštar.
– Ništa taj moj zgoditak ne bi značio da nismo pobijedili Varaždin. Ovako kada je taj zgoditak “razbio” bedem gostiju onda moram biti sretan i zadovoljan. Nekako je i ova jutarnja kava slađa i ljepša. Ovo mi je prvijenac u dresu Zadra, ali zabio sam četiri zgoditka dok sam igrao za Šibenik. Volim dolaziti u suparnički šesnaesterac u prekidima i nije mi strano zatresti suparničku mrežu.
Svjestan je Fuštar da nije sve štimalo u igri Zadra, posebno u prvom poluvremenu.
– Mučili smo se u prvom dijelu, nikako nismo uspjeli povezati naše redove. Znali smo da nam neće biti lako jer Varaždin ima mladu i poletnu momčad koja nije opterećena rezultatom s obzirom da su već drugoligaši. U poluvremenu smo se dogovorili da idemo na sve ili ništa jer nam je pobjeda bila neophodna. Pritisnuli smo ih na njihovu polovicu i redali akcije. Na kraju smo uspjeli zabiti taj zgoditak, a do kraja još jedan i trobod je ostao na Stanovima.
Malo tko se mogao nadati nakon dva uvodna poraza i mučenja protiv Intera da će Zadar napraviti niz od tri pobjede.
– Stvarno je bilo loše protiv Lokomotive i Šibenika, a ništa bolje nije bilo niti protiv Intera. Međutim, u tih posljednjih pet minuta protiv Zaprešićana sve se okrenulo. Već smo se pitali što to ne štima, gdje griješimo. Kada počneš pobjeđivati onda se vrati samopouzdanje i čini ti se da sve možeš. Itekako dobro na travnjaku vidim razliku od prve dvije utakmice i sada ove s Varaždinom. Uvuče se strah, protiv Šibenika nisam imao kome dodati loptu, svi su “bježali” od nje, a sada sam protiv Šibenika imao šest varijanti koga uposliti. Mlada smo momčad, i sam sam mlad igrač, i mora biti oscilacija. Čim je u igri Surać odmah se vidi iskustvo i drugačije igramo. Još moramo poraditi na odgovornosti u igri i bit će još bolje.
Na Stanove u subotu stiže “zahuktala” Istra 1961.
– To je utakmica u kojoj možemo praktički riješiti veći dio posla oko ostanka u Prvoj HNL. Odlična su momčad, pojačali su se tijekom zimske stanke i zaslužuju svaki respekt. Međutim, ne priznajem nikome pa tako ni njima da su bolji od nas. Travnjak će pokazati tko je bolji u ovome trenutku. Nemamo što kalkulirati, idemo ih pobijediti čime bi sebe maksimalno rasteretili. Igramo na svom travnjaku, a ovdje nitko osim nas ne smije biti favorit. Najvažnije je svakako ne izgubiti jer bi i tim rezultatom zadržali bodovnu prednost pred njima. Vrijeme je za nastavak pobjedničkog niza – kazao je na kraju razgovora odlično raspoloženi Fuštar.