Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jović: Juričević nam je nudio svoju pomoć

Autor: Siniša Klarica

22.03.2013. 23:00
Jović: Juričević nam je nudio svoju pomoć

Foto: Siniša KLARICA



Netrpeljivost između dijela mještana Podgradine i Općine Posedarje produbila se nedavnim istupom predsjednika HVIDR-e Podgradina Ivana Nekića, u kojem otvoreno proziva općinskog načelnika Ivicu Juričevića zbog neizgradnje spomenika na tamošnjoj gradini. Na drugu stranu Juričević upire prstom na Nekića kao jedinog krivca za loše odnose koji vladaju između Posedarja i Podgradine.
– Nekić laže da je država osigurala novce za spomenik hrvatskim braniteljima. No najgore u svemu jest što netko, u predizborne svrhe koristi mrtve ljude i poginule branitelje, rekao je Juričević.
Juričevića je posebno pogodila Nekićeva izjava o tome kako su pripadnici 4. GBR morali iz Splita nositi maltu za spomen-ploču svom poginulom suborcu Vlatku Sudiću, aludirajući time da Općina i Juričević nisu htjeli pomoći u postavljanju spomen-ploče. Tim povodom javio nam se tadašnji zapovjednik satnije 4. GBR Davor Jović. U akciji Maslenica, predvodio je 50-ak pripadnika 4. GBR koji su baš u Podgradini probili neprijateljsku crtu obrane.
– Ideju o postavljanju spomen-ploče Vlatku Sudiću, koji je poginuo baš na gradini iznio sam gradonačelniku Omiša Ivanu Škaričiću. Gradonačelnik je nazvao načelnika Općine Posedarje Ivicu Juričevića koji nas je odmah pozvao na teren, nudeći svoju pomoć. Čudim se gospodinu Nekiću na njegovim izjavama i mislim da se on prije tih riječi nije obratio tamo gdje treba kako bi dobio potpunu istinu. Nije dobro širiti glasine i netočnosti jer to nije potrebno, kad se zna tko je gdje bio. Uz to je i neprimjereno je koristiti poginule hrvatske branitelje u bilo kakve predizborne svrhe, rekao je Davor Jović.