Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grgureviću 2 godine zatvora, Tokić presudu tek čeka

22.03.2016. 23:00
Grgureviću 2 godine zatvora, Tokić presudu tek čeka


Treći ortak Deni Bistrić (27) svoju je kaznu već odležao nakon što se s tužiteljstvom nagodio još proljetos
Ivan Grgurević (33) kojemu je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru na teret stavljalo četiri oružana razbojništva, od kojih jedno u pokušaju, u poslovnice za otkup plemenitih metala, osuđen je jučer na dvije godine zatvora te je pušten na slobodu iz pritvora u kojem se nalazio već gotovo godinu dana.
Uz Grgurevića jučer je pred suca Hrvoja Viskovića sjeo i Tomislav Tokić (36) dok je treći ortak, Deni Bistrić (27), svoju kaznu već odležao. On se, naime, s tužiteljstvom nagodio još proljetos. Priznao je kako je u dva navrata bio samo vozač, a u dva pomagač, te je ujedno teretio ostalu dvojicu.
Grgureviću je zadarski ŽDO na teret stavljao četiri oružana pohoda od kojih dva uz pomoć noža, a dva uz uporabu pištolja, s tim da je jedno ostalo tek u pokušaju. Prema optužnici on je u siječnju i ožujku prošle godine uz prijetnju nožem opljačkao poslovnicu za otkup plemenitih metala Aerodomus na Bulevaru tako što je u prolazu uz poslovnicu u zgradi čekao povoljnu priliku, a onda se presvukao, prekrio lice kapuljačom i platnom te uz prijetnju nožem odnio novac. Stavljaju mu se na teret i dva oružana prepada pištoljem u Aerodomus na Relji počinjena u travnju i svibnju prošle godina, a od kojih je jedno prošlo uspješno te je utržio više od 20 tisuća kuna, dok je drugo ostalo u pokušaju s obzirom da se zaposlenica prestrašila kad je ugledala pištolj, sakrila se iza zaštitnog stakla, počela vrištati i aktivirala protuprovalna vrata. U ta dva slučaja Bistrić je naveden kao vozač koji ga je čekao u automobilu.
Kakva sudbina čeka Tokića ostaje za vidjeti. Prema optužnici on je odgovoran za pokušaj oružane pljačke koncem travnja prošle godine te pljačku mjenjačnice u istoj ulici.
Prema optužnici i priznanju Bistrića oni su maskirani došli zajedno u poslovnicu za otkup zlata i srebra, s tim da je Tokić još bio i naoružan pištoljem, no nisu uspjeli ući u poslovnicu jer ih je zaposlenica preduhitrila zaključavši vrata. Svega par sati kasnije uspjeli su opljačkati mjenjačnicu Euroval. Djelatnica im je u strahu za život izručila oko 3,6 tisuća kuna.
Državno odvjetništvo koje u ovom slučaju zastupa Radovan Marijanović s obzirom na okolnosti, priznanja i nagodbe već je mijenjalo činjenični opis, a budući da je neriješen ostao još Tokić uslijedit će još jedna izmjena.