Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Misa, sjednica, predstavljanje zbornika o Tuđmanu…

22.03.2016. 23:00
Misa, sjednica, predstavljanje zbornika o Tuđmanu…


Nakon svečane sjednice u Svečanoj dvorani u 17 sati u suorganizaciji Sveučilišta i Alumni kluba Sveučilišta u Zadru akademik Luko Paljetak održat će predavanje naziva Marin Držić: Tko su Njarnjasi i tko je sedmi muž
Obilježavanje 14. Dana Sveučilišta u Zadru/Dies academicus 2016 započet će u srijedu, 30. ožujka koncertom Sveučilište Zadru gradu u kapeli sv. Dimitrija u 19 sati. Na koncertu će sudjelovati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru okupljeni u Akademski pjevački zbor Sveučilišta uz dirigenta Tomislava Koštu, nastavnika na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja, studensku a cappella skupinu A.K.A Crescendo, studentsku klapu Študija te mezzosopranistica studentica Ivana Rukavina, a na gitari nastavnik Odjela za nastavničke studije u Gospiću Tvrtko Sarić.
Program se nastavlja u četvrtak, 31. ožujka u 9 sati misom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija. Misu će predvoditi zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić.
Svečana sjednica započinje istoga dana u 11 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta. Tada će biti dodijeljen počasni doktorat znanosti prof. Koradu Korleviću, voditelju zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan te uručene diplome i nagrade dobitnicima godišnje nagrade rektorice Sveučilišta u Zadru.
Nakon svečane sjednice u Svečanoj dvorani u 17 sati u suorganizaciji Sveučilišta i Alumni kluba Sveučilišta u Zadru akademik Luko Paljetak održat će predavanje naziva Marin Držić: Tko su Njarnjasi i tko je sedmi muž. Program se nastavlja u dvorani, predstavljanjem zbornika radova Franjo Tuđman i stvaranje suvremene hrvatske države (1990. – 1999.) s početkom u 19 sati. Pozdravnu riječ održat će rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, a zbornik će predstaviti dr. sc. Mario Jareb, recenzent, doc. dr. sc. Zlatko Begonja i izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, urednik zbornika.