Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sjednica odgođena jer je Fain otputovao u Rusiju

22.03.2016. 23:00
Sjednica odgođena jer je Fain otputovao u Rusiju


Novi termin sjednice Vijeća je iduća srijeda kada bi sedam kandidata: Ante Rados, Tomislav Letinić, Ante Peroš, Branko Ganzulić, Vanja Čvrljak, Bernard Miočić i Ivica Plazonić, konačno trebalo predstaviti Program rada za jednogodišnje razdoblje
U srijedu je trebala biti održana toliko iščekivana sjednica Turističkog vijeća Grada Zadra na kojoj bi konačno bio izabran direktor Turističke zajednice Grada Zadra. No, još je jednom – odgođena.
Dajući se u potragu za razlozima ove, tko zna koje po redu odgode, došli smo do neobičnog odgovora – sjednica nije održana jer je član Turističkog vijeća, Tomislav Fain, otputovao u Rusiju. Iako Vijeće sastavljeno od sedam članova (osmi je potpredsjednik) itekako ima kvorum za održavanje sjednice, u TZ-u saznajemo kako su se odlučili na odgodu jer je Fain izrazio želju da bude prisutan koju su mu u gradskoj turističkoj zajednici očito odlučili uvažiti.
– Neki članovi zamolili su da se sjednica odgodi za sedam dana jer imaju druge obveze i ne mogu joj nazočiti. Radi se o sajmu turoperatora u Rusiji na kojemu pokušavamo dio gostiju usmjeriti ka Hrvatskoj jer je zanimanje za Tursku u padu zbog nedavnih terorističkih napada – kaže direktor TZ-a, Zvonko Šupe.
Na sajmu u Rusiji
Istražujući o kojim je članovima riječ, saznajemo kako se ipak radi samo o Tomislavu Fainu, vlasniku turističke agencije, koji je otišao na sajam turoperatora. Obrazlažući najnoviju odgodu sjednice, Dražen Grgurović, zamjenik predsjednika Turističkog vijeća, kaže:
– Fain je izrazio želju da bude na prezentaciji kandidata, a morao je otputovati na sajam u Rusiji kao predstavnik turističke zajednice za cijelu Hrvatsku. Riječ je o tome da će se dio ruskih turista zbog terorističkih napada u Turskoj usmjeriti na druga tržišta, pa i Hrvatska tu, kako bi se reklo, pokušava uhvatiti dio svojega kolača – kaže Grgurović.
Na pitanje je li logično da se sjednica odgađa zbog želje samo jednog člana Turističkog vijeća, Grgurović odgovara:
– Da, logično je jer su članovi Turističkog vijeća birani prema određenim kriterijima.
A članovi su još, osim Faina kao predstavnika turističkih agencija: Toni Šimac (predstavnik Falkensteiner Borika), Hrvoje Anić (hotel Pinija), Mario Božulić (Konzum), Mladenka Štura (hotel Bastion), Miljenko Dunatov (nautički turizam), Dubravko Milin (ugostitelji), te Dražen Grgurović kao zamjenik predsjednika Turističkog vijeća koji zastupa interese Grada Zadra i na ovoj dužnosti zamjenjuje predsjednika Vijeća, gradonačelnika Božidara Kalmetu.
Idući termin – srijeda
Od Grgurovića saznajemo novi termin održavanja sjednice Vijeća, a to je iduća srijeda. Ne bude li nove odgode, sedam kandidata konačno će imati priliku predstaviti svoj Program rada za jednogodišnje razdoblje, a to su: Ante Rados, Tomislav Letinić, Ante Peroš, Branko Ganzulić, Vanja Čvrljak, Bernard Miočić i Ivica Plazonić. U TZ-u su pojasnili kako su ovi kandidati ispunili uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.
U gradskoj TZ iznenađeni su ovolikom zanimanjem medija za izbor novog direktora, očito zaboravljajući činjenicu kako su mediji već davno dobili obavijest o navodnom kandidatu koji je i prije prezentacije programa već odabran za ovo mjesto, pa je logično da je ovaj izbor pod pažljivom lupom javnosti.