Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Livakovićeva tužba protiv Sinovčića ‘kiseli’ se na Sudu već 4 godine

22.03.2017. 23:00
Livakovićeva tužba protiv Sinovčića ‘kiseli’ se na Sudu već 4 godine


Na Općinskom sudu u Zadru jučer je pred sutkinjom Ivanom Parać Krišto trebala početi glavna rasprava po privatnoj tužbi za klevetu Zdravka Livakovića  protiv Rena Sinovčića. Bivši državni tajnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te dugogodišnji pročelnik Grada Zadra za graditeljstvo, tužbu je podnio još prije četiri godine (2013.) protiv vlasnika danas već ugašene TV VOX zbog, kako stoji u tužbi, klevetničkih izjava koje je iznio o njemu u emisiji „1 na 1″ koja se na toj televiziji emitirala uživo nedjeljom.
Sporni sadržaj emitiran je 2013. godine, u vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore, a Sinovčić ga je, prema tvrdnjama privatnog tužitelja, izrekao kao gost u emisiji televizije kojoj je u to vrijeme bio direktor i vlasnik. Upravo u to vrijeme Sinovčić je izišao iz HDZ-a te je vodio vlastitu kampanju za nezavisnu listu čiji je ujedno bio i nositelj.
Jučerašnja glavna rasprava odgođena je jer je Sinovčić na sud došao bez odvjetnika, te je od raspravne sutkinje zatražio odgodu kako bi ga mogao angažirati. Sukladno zakonskim odredbama, sutkinja je prihvatila njegov zahtjev te je novo ročište zakazala za 4. travnja.
Sutkinja Parać Krišto ovaj predmet, koji je na Općinskom sudu ‘skupljao prašinu’ četiri godine, zadužila je tek prije par mjeseci, odnosno nakon što je s Općinskog suda u Pagu prešla na kazneni odjel matičnog, zadarskog suda.