Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Autostopirali do Zadra punih osam dana!

Autor: Marija Knežević

22.04.2009. 22:00
Autostopirali do Zadra punih osam dana!


Novac je namijenjen humanitarnim akcijama koje podržavaju izgradnju dječjih sela, zaštitu okoliša, pomoć onima koji su bili dio traffickinga, odnosno trgovanja ljudima… Svatko od njih platio je i po 70 funti vlastitog novca kojim su pokrili troškove hrane i smještaja


Više od 340 studenata sa Sheffildskog sveučilišta u grupama je stopiralo do Zadra, a njihovo putovanje trajalo je punih osam dana!
Savjesni studenti učinili su to u sklopu akcije koja nosi naziv Bummit, a sve kako bi prikupili sredstva za humanitarne svrhe. Pri prijavi za sudjelovanje u akciji svaki je student morao priložiti dva čeka od po 100 funti kao garanciju “novčanog sudjelovanja u akciji, ako ne uspiju pronaći sponzore”.
Ipak, većina studenata od sponzora su uspjeli prikupiti po 200 funti, a cilj je bio do Zadra doći s potrošenih najviše 15 funti. Novac je namijenjen humanitarnim akcijama koje podržavaju izgradnju dječjih sela, zaštitu okoliša, pomoć onima koji su bili dio traffickinga, odnosno trgovanja ljudima… Svatko od njih platio je i po 70 funti vlastitog novca kojim su pokrili troškove hrane i smještaja.
Putovali su u grupama po troje, s tim da je u svakoj grupi barem po jedan muški student.
– Odabrali smo takav način grupiranja, jer mislimo da je sigurnije tako autostopirati. Sve u svemu, bilo je jako zabavno!, poručuju umorni, ali sretni studenti iz zadarskog hostela u kojem su smješteni.
Iz Sheffielda je prva grupa na put krenula 14. travnja i do Zadra su putovali osam dana. Grupe koje su krenule 16. travnja u Zadar su počele pristizati jučer.
Ovo je sedma godina održavanja Bummita, a dosad su putovali u Bognor Regis, Budimpeštu, Bukurešt, Rigu i Talin.