Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maćeha i otac tjerali djevojčicu na pružanje seksualnih usluga?

Autor: Minja Gugić

22.04.2009. 22:00
Maćeha i otac tjerali djevojčicu na pružanje seksualnih usluga?


Suđenje koje bi ionako bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite identiteta žrtve, jučer je odgođeno jer je Sudsko vijeće zatražilo tzv. delegaciju zadarskog Županijskog suda


Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru kojim je predsjedao sudac Boris Babić jučer je zatražilo od Vrhovnog suda Republike Hrvatske da se sudski postupak u slučaju podvođenja maloljetne djevojčice premjesti, odnosno održi u nekom drugom sudu u Hrvatskoj s obzirom na to, kako je pojasnio sudac Babić, da se kazneno djelo nije dogodilo na zadarskom području, žrtva nije iz Zadra i kao ni optužena Senada Hušidić i Muhamed Šabić.
Naime, cijela “priča” dogodila se krajem 2001. godine kada je djevojka bila stara 16 godina i tada je trenutačno boravila u zadarskom Domu za odgoj djece i mladeži.
Zbog podvođenja je tada zadarskoj policiji prijavila svoju maćehu Senadu Hušibić i oca Muhameda Šabića, a istraga je provedena 2003. godine nakon koje je protiv Hušibićeve i Šabića podignuta i optužnica.
Detalje ovog slučaja jučer je bilo zapravo nemoguće doznati, jer je cijeli slučaj zatvoren za javnost zbog zaštite identiteta žrtve.
Ona se jučer trebala pojaviti pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru kako bi dala svoj iskaz. Međutim, nije došla, a jedino što se zna je da trenutačno živi u Zagrebu.
Iz Zagreba je jučer s “lisicama” na rukama doveden njezin otac koji u zagrebačkoj kaznionici “robija” zbog dva kaznena djela prijetnje i čak četiri opozvane uvjetne osude.
Što se, pak, tiče maćehe koja je prema našim saznanjima odigrala glavnu ulogu u ovoj jezivoj priči i nekoliko je puta prisiljavala svoju pastorku da za novac pruža seksualne usluge, ona je u susjednoj Bosni i Hercegovini i najvjerojatnije se ni nema namjeru pojaviti u Hrvatskoj, jer je za ovo kazneno djelo prema našem Zakonu zapriječena zatvorska kazna koja može trajati i do osam godina.
No, postoji mogućnost i da joj se sudi u odsutnosti.
Sada je na potezu Vrhovni sud Republike Hrvatske koji treba donijeti odluku o tzv. delegaciji zadarskog Županijskog suda.