Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Može li se u nedjelju izboriti majstorica

Autor: Viktor Bogut

22.04.2010. 22:00
Može li se u nedjelju izboriti majstorica

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nisu imali previše razloga za zadovoljstvo stolnotenisači Donata nakon poraza u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka u Hrvatske u kojoj su poraženi s 4:0 od Dr. Časla. Iako je odavno strateg Denis Karlović govorio da je plasman u polufinale s ovom momčadi uspjeh sam po sebi, svi su, od predsjednika do igrača, vjerovali da će u doigravanju Donat biti jak. No, kalendar natjecanje koji je donio polufinale pred Svjetsko prvenstvo, a finale dva mjeseca kasnije onemogućio je Zadrane da u svoje redove dovedu reprezentativca Hong Konga Tiany Jianga i na taj način dođu na korak od ispadanja. Iako Zadrani i dalje lobiraju i pokušavaju omogućiti dolazak Jianga barem na uzvrat, šanse za to su sve manje i manje.
– I dalje pokušavamo sve da natjeramo trenera reprezentacije Hong Konga da se predomisli i da ga pusti na uzvrat. No, ako danas to ne uspijemo napraviti sve je gotovo. Uzvrat je već u nedjelju, tako da ćemo vjerojatno i onda bez njega morati se suprotstaviti Dr. Časlu – kaže Denis Karlović, koji nije bio nezadovoljan igrom svojih igrača, unatoč porazu od 4:0.
– U prvoj utakmici Davor Karlović je odigrao fantastično protiv Roka Tošića. Na 1:1 u setovima imao je set loptu, a kasnije je došao do petog odlučujućeg seta. Na žalost nije uspio dobiti, iako je igrao zaista dobro. Slično se dogodilo u dvoboju Tomislava Kolareka i Jia Zhenga. Opet je došlo do odlučujućeg seta i opet je njihov igrač bio uspješniji. Da su ti mečevi otišli nama, tko zna što se moglo dogoditi. Ovako smo pred parove gubili s 3:0 i sve je manje-više bilo gotovo, tako da Davor nije niti igrao parove.
Uzvrat?
– Borit ćemo se – zaključio je Denis Karlović. Njegovi igrači će u nedjelju u 15 sati pokušati izboriti majstoricu. Iako su šanse zaista male.