Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vrijeme je za novi pozitivni niz

Autor: Drago Bajković

22.04.2010. 22:00
Vrijeme je za novi pozitivni niz

Foto: Vedran SITNICA



Znali smo ostati neporaženi i na Maksimiru protiv Dinama, pa zašto ne bismo i na Kantridi. Postavit ćemo se čvrsto, a siguran sam da će nam se tijekom 90 minuta ukazati 2-3 prilike za postizanje zgoditka, kazao je Bilaver
Osam dana u kojima su se igrala tri kola Prve HNL, nisu dobro “legla” prvoligašu sa Stanova. Najprije su poraženi u Rijeci, uslijedio je poraz u Koprivnici, da bi kao najteži udarac pao domaći debakl protiv Intera. Nakon što u šest početnih kola nogometnog proljeća nisu znali za poraz, u posljednja tri on im je postao sudbina. Zadrani su na taj način malo zakomplicirali situaciju na ljestvici, sada na 11. mjestu imaju tek tri boda više od Intera koji predvodi skupinu od pet klubova koji su u tri boda razlike.
– Teško nam je pao ovaj poraz od Intera. Željeli smo pobjedom osigurati prvoligaški status i u preostala četiri kola rasterećeno privesti ovu sezonu kraju. Međutim, jednostavno smo bili loši u toj utakmici i poraz je došao kao logična posljedica – kazivao je jučer ujutro desni bočni Zadra Josip Bilaver.
– Možda se jednostavno radi o takvom danu kada ti ništa ne ide od noge. Nekako mi se čini da smo u prošla tri kola pali i da više nismo ona momčad koja u prvih šest utakmica ovoga proljeća nije znala za poraz. Možda su nas umrtvila i ova dva gostujuća poraza od Istre 1961 i Slaven Belupa. Također smo momčad s dosta mladih igrača i u takvoj situaciji dolazi do nekonstantnosti u njihovoj igri, kako uspona, tako i padova.
Ono što posebno upada u oči je činjenica da Zadar nije protiv Zaprešićana stvorio niti jednu baš 100 postotnu prigodu.
– Istina je da tijekom 90 minuta protiv Zaprešićana nismo imali onako, baš izrazitu prigodu. Možda je ovo i najgora naša partija ovoga proljeća, a ulazi i u konkurenciju za najgoru cijele sezone. Jednostavno smo svi bili loši, bez obzira što smo tijekom cijele utakmice imali terensku inicijativu. Naši napadači nisu dobili niti jednu upotrebljivu loptu kojom bi ugrozili suparničkog vratara. Međutim, to nije razlog za očajavanje, već smo dokazali da itekako znamo igrati, pa je vrijeme da to opet prezentiramo.
Porazom od Intera Zadar se ponovno doveo u situaciju da strepi za goli prvoligaški život.
– To je ono, zašto bi bilo jednostavno kada može komplicirano. A baš mi imamo s time puno iskustva, gotovo niti jednu sezonu nismo završavali na lagan način. Šteta, jer smatram da smo s pobjedom ili čak remijem s Interom mogli rasterećeno igrati u preostala četiri kola već se na neki način pripremajući za sljedeću sezonu. Ovako se moramo vaditi, tko nam je kriv, uostalom sami smo najveći krivci za to. Ipak, imamo još tri boda prednosti pred pratiteljima i moramo ih zadržati.
U Rijeci Zadar odavno nije slavio, pa čak se i remija na Kantridi teško prisjetiti.
– Istina je, ni ja se ne sjećam kada smo se s Kantride vratili neporaženi. Ali, i to je motiv više da pokušamo prekinuti tu negativnu seriju. Pa ne kažu uzalud da svakom nizu, bio pozitivan ili negativan dođe kraj. Uostalom, u tri prva kola smo doživjeli remi, nakon toga tri pobjede u nizu, i na kraju tri vezana poraza. Sada je po logici red opet na remi. Bio bih zadovoljan bodom protiv Rijeke na Kvarneru.
Riječani se baš ne bi složili s takvim raspletom na Kantridi.
– Vjerojatno se ne bi složili. Kvalitetna je to momčad koja u svojim redovima ima igrače poput Đalovića, Štroka, Fernandeza i mnogih drugih. Međutim, smatram da i mi imamo kvalitetnu momčad koja može parirati Riječanima i na njihovom terenu. Uostalom, znali smo ostati neporaženi i na Maksimiru protiv Dinama, pa zašto ne bismo i na Kantridi. Postavit ćemo se čvrsto, a siguran sam da će nam se tijekom 90 minuta ukazati 2-3 prilike za postizanje zgoditka. Treba vjerovati, onda ništa nije nemoguće – kazao je na kraju razgovora Bilaver.