Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Glazbena zahvalnica Zadranima

22.04.2012. 22:00
Glazbena zahvalnica Zadranima


Ovim koncertom želimo zahvaliti našim čitateljima na dugogodišnjoj vjernosti. Još ćemo nizom događanja ove godine obilježiti jubilarnu obljetnicu, najavila je Simeona Pancirov


U povodu 150 godina postojanja, Narodni list je u subotu ujutro na Poljani Ivana Pavla II. počastio Zadrane veselim programom, nagradnim igrama, zakuskom i koncertom “Zadru na dar”.
U nastupima grupe Dalmatico, Bepa Matešića, Davida Ricova, Ivana Dražovića i ženske klape Kondura na Forumu su uživali i Zadrani i turisti.
Kako je rekla Simeona Pancirov, glavna urednica Narodnog lista, velika obljetnica obilježavat će se cijelu godinu.
– Prvi broj Narodnog lista je izašao 1862. godine i odonda je list prošao razna razdoblja – od zabrane izlaženja Rapalskim ugovorom, preko mijenjanja imena, dana izlaženja i sličnog. Ovim koncertom želimo zahvaliti našim čitateljima na dugogodišnjoj vjernosti. Još ćemo nizom događanja ove godine obilježiti jubilarnu obljetnicu – izložbom originalnih izdanja Narodnog lista kroz povijest i znanstvenim skupom u povodu Dana grada Zadra. Ipak je to jednom u 150 godina i osjećamo da nam je obveza to propisno proslaviti, rekla je Pancirov.
Za zakusku su bili zaduženi učenici Hotelijersko-turističke škole, Tvornica kruha Zadar i sirana Gligora, pokrovitelji su bili Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra, a glavni sponzor nagradnoj igri bio je Opel Mitrović, s obzirom da i taj vremešni brend ove godine slavi 150 godina postojanja.