Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liga gotova – plasman nepoznat

22.04.2012. 22:00
Liga gotova – plasman nepoznat


Kuglači Zadra očekivano (ali definitivno ne lako) su slavili protiv momčadi Grmoščice u posljednjem kolu Prve lige. Kako je slavio i Zaprešić stanje na ljestvici ostalo je isto. Tako je Zaprešić sezonu završio na trećem, a Zadar na četvrtom mjestu, a to u konačnici znači da Zadar nije uspio izboriti nastup u niti jednom europskom natjecanju. Barem za sada, jer će dobiti još priliku u Kupu.
No, sadašnje stanje na ljestvici kako stvari stoje nije konačno, jer postoji objektivna mogućnost da se Novska izbaci iz lige, zbog neodrađenog liječničkog pregleda. Slučaj je predan MUP-u i njegovom grafologu i za desetak dana bi se trebale razjasniti sve stvari. U tom sluačaju bi Zadar najvjerojatnije ipak bio treći, a Zaprešić četvrti jer bi navodno sve utakmice Novske trebale biti registrirane pobjedom ostalih momčadi. A to znači da bi se Zadru pisala dva boda koja je izgubio u Novskoj, dok bi Zaprešić dobio jedan (jer je igrao neriješeno u jednoj utakmici). U tom slučaju bi Zadar i Zaprešić bili izjednačeni, a pošto Zadrani imaju bolji omjer u međusobnim utakmicama, treće mjesto i plasman u NBC pokal ostvario bi Zadar.
– Još ne znamo kako će se stvari odvijati i očekujemo izvješće od grafologa – kazao je trener Zadra Šime Mijolović, koji je ukratko i prokomentirao utakmicu protiv Grmoščice.
– Bila je to zaista lijepa predstava za kraj prvenstva. Gledatelji su zaista mogli vidjeti sve ono što kuglanje može ponuditi. U konačnici smo jedva dobili, ali mora se priznati da su i oni odigrali fantastičnu utakmicu – dodao je Mijolović.
A Zadrane je samo jedan srušeni čunj dijelio od remija, koji bi ih u svakom slučaju (i da se Novska kazni) zadržao na četvrtom mjestu. Zadrani su slavili u četiri od šest utakmica i imali prednost od 4:2, ali obje momčadi su uspjele srušiti isti broj drva, što znači da je svakom pripao po još jedan bod, a da su igrači Grmoščice srušili samo jedno drvo više od Zadra, dobili bi dva boda, a to bi značilo da bi rezultat u konačnici bio 4:4.
U svakom slučaju teško da se mogao zanimljiviji rasplet prvenstva očekivati.
Najbolji u pobjedi Zadra bio je Boris Benedik koji je srušio 672 drva.


Slučaj Novska


Zbog slučaja Novska voditelj lige Franjo Tomas poslao je klubovima (poprilično konfuznu) obavijest koju u cijelosti prenosimo.
“Temeljem izvješća GS-a s utakmice odigranoj u Osijeku između KK Kandit-Premijer i KK Novska, voditelj 1. HKL je, radi utvrđivanja ispravnosti i valjanosti liječničkih pregleda igrača KK Novska, protiv KK Novska i odgovornih osoba navedenog kluba pokrenuo odgovarajući postupak uključujući i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka što je Disciplinska komisija HKS-a i prihvatila. Također, HKS je radi utvrđivanja navoda kod MUP-a RH podnio prijavu za zahtjevom za grafološkom obradom i utvrđivanjem datuma liječničkih pregleda u Igračkim iskaznicama. Budući da postupak još nije okončan, stoga Vas obavještavamo da nakon povratnog izvješća MUP-a i završetka kompletnog postupka postoji mogućnost da u redoslijedu na tablici koji je objavljen nakon odigranog posljednjeg 22. kola, dođe do nekih izmjena u konačnom redoslijedu koji će biti objavljen nakon završetka postupka o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.”




ZADAR – GRMOŠČICA 5:3


(3762 – 3762)
Manev – Mance 1,5:2,5 (611 – 624), Ukalović – Juričević 2,5:1,5 (639 – 653), Baljak – Uzelac 2,5:1,5 (665 – 630), Čota – Fridl 2:2 (586 – 584), Marinović – Uzelac 0:4 (589 – 625), Benedik – Šebali 3,5:1,5 (672 – 6463).