Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Očekivani kraj dobre sezone

22.04.2012. 22:00
Očekivani kraj dobre sezone


Nakon što su slavili s 4:1 u Zadru stolnotenisači zagrebačkog Dr. Časla očekivano nisu imali apsolutno nikakvih problema niti na svom terenu da svladaju zadarski Donat i na taj način uđu u finale doigravanja. U Zadru su branitelji titule igrali bez Ruiwu Tana na čije je mjesto uskočio mladi Luka Fučec. Baš preko njega su Zadrani u prvoj utakmici stigli do počasne pobjede. Ovaj put su Zagrepčani bili kompletni, a Zadranima nije pripao niti jedan set. Potpuno očekivano.
U prvoj utakmici Tan je prepustio sve skupa 13 poena najboljem igraču Donata Domagoju Magliću. Dva manje je uspio skupiti Tomislav Maraković protiv Jia Zenga, a četiri više Alan Jalžabetić protiv Tomislava Kolareka. Najbliže osvajanju seta Zadrani su bili u igri parova. Iako su izgubili 3:0, u drugom setu uspjeli su stići do “fixa”, a taj set završio je s 12:10 za par Dr. Časla.
Konačnih glatkih 2:0, odnosno 8:1 u mečevima za Dr. Časl je potpuno očekivano. Donat nema tu klasu (a nemaju niti ostali hrvatski klubovi) da ugroze Dr. Časl. Kada je postalo izvjesno da će Zadrani baš protiv bivšeg (i vjerojatno i budućeg) prvaka igrati u polufinalu, znalo se da Zadranima tu put staje.
No, u Donatu ističu da su potpuno zadovoljni ostvarenim u ovoj sezoni. S poptuno novom i relativno neiskusnom momčadi uspjeli su zauzeti četvrto mjesto na kraju regularnog prvenstva Superlige i izboriti plasman u doigravanje. U jednom trenutku, nakon pobjede nad dubrovačkim Libertasom, otvorila se i prilika da napadnu i treće mjesto i na taj način izbjegnu Dr. Časla, ali to im nije u konačnici pošlo za rukom.
Prvi sastav Donata ovim porazom je završio sezonu, a uskoro će drugi sastav imati zadaću preko kvalifikacija izboriti nastup u Drugoj ligi.


DR. ČASL – DONAT 4:0


Tan – Maglić 3:0 (11:3, 11:6, 11:4), Zeng – Maraković 3:0 (11:3, 11:6, 11:6), Kolarek – Jalžabetić 3:0 (11:5, 11:5, 11:7), Tan/Kolarek – Maglić/Jalžabetić 3:0 (11:6, 12:10, 11:6)