Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vatra progutala drveni jedrenjak, a uzrok požara još nije poznat!

22.04.2012. 22:00
Vatra progutala drveni jedrenjak, a uzrok požara još nije poznat!


Riječ je o drvenom jedrenjaku dužine deset metara. Poprilično je izgorio unatoč brzoj intervenciji zadarskih vatrogasaca, no tek kada sve bude gotovo moći će se govoriti o visini materijalne štete. Na brodu u trenutku izbijanja vatre, srećom nije bilo nikoga


Vlasnik drvenog jedrenjaka, a doznajemo kako je riječ o 63-godišnjem Zadraninu, Ivanu Arbanasu, neće tako skoro zaboraviti jučerašnji dan kada mu je gotovo u potpunosti izgorio brod.
A, što je bio uzrok požara sinoć se još nije znalo, jer kako su nam pojasnili dežurni zadarski policajci, cjelovit očevid može se obaviti tek kada brodica bude izvađena iz mora. Srećom, nitko nije ozlijeđen jer u trenutku izbijanja i širenja vatre na brodu nije bilo nikoga.
 Sve je, naime, počelo u noći sa subote na nedjelju oko 1.30 sati poslije ponoći kada su zadarski vatrogasci zaprimili dojavu kako gori brod koji je na vezu u Tankerkomercovoj marini u Ulici Ivana Mažuranića u Zadru.
Riječ je o drvenom jedrenjaku dužine deset metara. Poprilično je izgorio unatoč brzoj intervenciji zadarskih vatrogasaca, no tek kada sve bude gotovo moći će se govoriti o visini materijalne štete.
– Lučka kapetanija Zadar dobila je noćas u 1.30 sati dojavu od Pomorske policije da je došlo do požara na brodici u blizini marine Zadar. Djelatnik kapetanije otišao je na mjesto događaja, gdje su vatrogasci pjenom gasili požar do 3 sata. Brodici, dužine oko 11,3 metra, izgorjelo je nadgrađe, paluba i dio unutrašnjosti. Nakon gašenja vatrogasci su iscrpili vodu iz brodice da ne bi došlo do potonuća. Nakon toga, dodatnom kontrolom između 5 i 6 sati ujutro, utvrđeno je kako nema onečišćenja mora niti opasnosti od potonuća – navodilo se među ostalim, u priopćenju nadležnog ministarstva, kojeg je jučer proslijedila zadarskim redakcijama glasnogovornica Marina Halužan. Više o ovom događaju kao i o uzroku izbijanja požara najvjerojatnije će se znati danas.