Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Veliko slavlje u Zatonu

22.04.2012. 22:00
Veliko slavlje u Zatonu


Posebno svečano bilo je ove subote u mjestu i župi Zaton, gdje je uz zvonjavu Gospinih zvona sedmero mladih na prigodan način primilo sakrament svete potvrde. Mlade je za ovaj sakrament kršćanske zrelosti pripremao njihov župnik, dekan ninskog dekanata don Božo Barišić. Koncelebrirano misno slavlje u nazočnosti krizmanika, roditelja i kumova te brojnih vjernika u drevnoj župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, uz sudjelovanje mons. biskupskog vikara za kulturu i ravnatelja zadarskog SICU-a dr. Pavla Kere, nadbiskupovog tajnika don Daria Tičića i don Bože Barišića, predvodio je i propovijedao zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.
U ime roditelja krizmanika mons. Želimiru Puljiću i ostalim svećenicima riječi dobrodošlice izrazio je Umbert Peša. Isto to u ime krizmanika uradila je Marta Vukšević dok je nadbiskupu buket svježeg cvijeća na prigodan način uručila Kristina Peša.
 – Neka vas Duh Sveti čuva i neka vas ispuni svojom snagom i prožme zajedništvom. Nemojte nikada izgubiti iz vida ovu današnju sliku po kojoj samo s Isusom Kristom možete ići na uzburkane valove života koji je pred vama. Osobito mi je drago što smo svi skupa na ovom svetom mjestu danas osjetili radost, kojoj ste vi razlog. U nama starijima ste pobudili nostalgiju i sjećanje na one dane kada smo i mi bili u vašim godinama kad nas je biskup pomazao svetim uljem. Vi ste danas u središtu naše i Božje pozornosti, kazao je mons. Puljić te dodao:
– Neka vas Gospodin blagoslovi i neka se potpuno ispuni ova naša današnja molitva u kojoj smo se svi zajedno molili za vas. Molili smo uz ostalo kako biste svojom svetošću bili ponos svoje Crkve i ustrajavali do kraja uz Isusa Krista koji je jedini i najveći vaš i naš prijatelj, kazao je mons. Želimir Puljić.
Euharistijsko slavlje svojim su napjevima uveličali pučki pjevači domaćeg KUD-a “Kuntrada” uz ravnanje časne sestre Krešimire Zanki. Svečanost podjele sakramenta okončano je zajedničkim fotografiranjem mladih i radosnih krizmanika s pastirom zadarske Crkve mons. Želimirom Puljićem.
Krizmanici župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Zatonu: Stipe Pavlović, Jurica Peroš, Kristina Peša, Robert Peša, Boško Jure Vukšević, Luka Vukšević i Marta Vukšević.