Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadraninu potvrđena trogodišnja kazna zbog heroina

22.04.2012. 22:00
Zadraninu potvrđena trogodišnja kazna zbog heroina


Riječ je o Anti Pavkoviću koji je bio optužen zbog posredovanja u prodaji heroina. Iako je on tijekom suđenja zanijekao da je ikada u životu dilao drogu, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine uz mjeru liječenja od ovisnosti. Tu je presudu sada potvrdio i Vrhovni sud


Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Zadru kojom je Ante Pavković osuđen na tri godine zatvora zbog posredovanja u prodaji heroina. Osim zatvorske kazne potvrđena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti koje mu je izreklo Sudsko vijeće kojim je u ovom slučaju predsjedao sudac Boris Babić.
Prije izricanja nepravomoćne presude 15. studenog prošle godine na zadarskom Županijskom sudu, svoje su završne govore održali zamjenik županijskog državnog odvjetnika, odnosno tužitelj Duško Berović te Pavkovićev branitelj po službenoj dužnosti, Marko Grzunov.
Pavković je, pak, na jednoj od rasprava priznao grešku, ali je kategorički zanijekao dilanje droge što mu se optužnicom stavljalo na teret.
– Nisam dilao drogu od ožujka do srpnja ove godine kako piše u optužnici. Bio sam u kontaktu s drogom u tri navrata kako sam izjavio i pred istražnim sucem, nakon što sam bio uhićen i priveden. Živim s roditeljima i bratom i nije točno kako me tereti tužiteljstvo da sam drogu donosio kući gdje sam je vagao i prepakiravao. Nisam imao nikakve financijske koristi od novca kojeg sam dobio za drogu. Novac sam predao trećoj osobi. Kada sam 27. ožujka ove godine jednoj osobi predao drogu, on me “počastio” crtom koju sam ušmrkao u njegovu autu – branio se među ostalim u svojoj obrani tijekom suđenja lani, optuženi Pavković.