Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bezinović ne razumije zašto je optužen

Autor: Minja Gugić

22.04.2013. 22:00
Bezinović ne razumije zašto je optužen


Nisam baš razumio što mi se stavlja na teret. Ne smatram se krivim – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Enke Moković, optuženi Dražen Bezinović (43), bivši referent prodaje u Autokući Zadar d.o.o.
On je, naime, bio jedan od sedmorice optuženih u jednoj od najvećih zadarskih afera prodaje skupocjenih vozila i plovila posljednih godina, a riječ je o aferi u javnosti kolokvijalno prozvanoj – leasing. No kako je riječ o »samo« jednom kaznenom djelu – protiv službene dužnosti zloporabom položaja i ovlasti, »spis Bezinović« je razdvojen od ostalih i protiv njega se sada vodi odvojeni sudski postupak.
– Vama se na teret stavlja da ste kao odgovorna osoba s ciljem da pomognete Anti Kurtoviću u pribavljanju znatne imovinske koristi, prekoračili svoje ovlasti kao referent prodaje, a sve u dogovoru sa svojim nadređenima – pojasnila je optuženom Bezinoviću sutkinja Enka Moković, na što je on odgovorio kako je taj dio razumio, ali da mu je ostalo nerazumljivo čime je on to iskoristio i prekoračio granice svoje ovlasti kada one i nisu bile definirane.
– Nisam bio ni u kakvom dogovoru sa svojim nadređenim direktorom prodaje i direktorom tvrtke i radio sam isključivo po nalogu – pojasnio je Bezinović ne precizirajući o kakvom i čijem je nalogu riječ.