Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Luki Kalmeti produljen pritvor

Autor: Minja Gugić

22.05.2009. 22:00
Luki Kalmeti produljen pritvor

Foto: Filip BRALA



Kalmetu se sumnjiči za iznudu dok je Barbaroša, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osumnjičen za poticanje na iznudu i iznudu


JIzvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru jučer je produljilo pritvor 32-godišnjem Zadraninu Luki Kalmeti koji je u Zadru poznat kao bivši europski prvak u “full contactu” i kao član splitskog boksačkog kluba “Pitbull”.
On i dalje ostaje u pritvoru jer istraga protiv njega još nije završena, odnosno još uvijek nisu ispitani svi predviđeni svjedoci, a inače, razlog njegova pritvaranja je upravo – opasnost od utjecaja na svjedoke.
Podsjećamo, 57-godišnji vlasnik hotela President Zdravko Barbaroša i 32-godišnji Luka Kalmeta, uhićeni su 25. travnja ove godine te su nakon kriminalističke obrade sutradan privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao protupravna naplata i iznuda.
Zdravko Barbaroša (57), zadarski ugostitelj s prebivalištem u Zagrebu, zadarskoj javnosti poznatiji kao vlasnik elitnog hotela na Puntamici, iz pritvora je pušten nakon 12 dan na prijedlog njegovog odvjetnika Gordana Nižića.
Navodno je u ovakvoj odluci presudio njegov iskaz kojeg je dao istražnom sucu Anti Aniću tijekom istražnog postupka.
Kalmetu se sumnjiči za iznudu Marka Francuzovića, 22-godišnjeg građevinskog radnika koji im je isplatio na ruke 28 tisuća kuna, dok se Barbarošu, pak, sumnjiči za poticanje na iznudu i iznudu.