Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Upražnjeno mjesto za Radovana Dunatova?

Autor: Marija Knežević

22.05.2009. 22:00
Upražnjeno mjesto za Radovana Dunatova?


Ja nisam čuo ništa o nikakvim medijskim napisima i zato nemam što komentirati, kazao je Radovan Donatov ponovivši kako „nema komentara” na svako iduće postavljeno pitanje


Milenka Bukvić nakon deset godina na mjestu ravnateljice zadarske Znanstvene knjižnice nedavno je podnijela ostavku. Do izbora njene zamjene Bukvić će obavljati funkciju vršiteljice dužnosti ravnateljice. Ostavku je podnijela na polovici trećeg po redu mandata jedne od najvažnijih i najstarijih gradskih ustanova.
Upravno vijeće na čelu s Davorom Arasom prihvatilo je njenu ostavku. Navodno je ipak Grad Zadar kao osnivač knjižnice prisilio da podnese ostavku, a priča se kako to mjesto odsad čeka Radovana Dunatova, bivšeg člana Poglavarstva koji je godinama vodio resor kulture.
– Ja nisam čuo ništa o nikakvim medijskim napisima i zato nemam što komentirati, kazao je Radovan Donatov ponovivši kako „nema komentara” na svako iduće postavljeno pitanje.
Milenka Bukvić se cijeli dan nije javljala na mobitel niti na fiksni telefon u uredu, a Davoru Arasu mobitel je bio isključen.
Za 057info.hr Bukvić je potvrdila tu vijest kazavši da joj je dosta obaveza i posla na ravnateljskom mjestu, te da je sebi rekla kako će nakon 10 godina napustiti vođenje te ustanove.
– Ostavka je iz osobnih razloga, kazala je Bukvić, inače viša knjižničarka.
Bivša ravnateljica pohvalila se istom prigodom povećanjem godišnjeg proračuna na 4,2 milijuna kuna, što znači za više od 800 tisuća kuna, te dvostrukim brojem zaposlenih od kada je ona ravnateljica Znanstvene knjižnice. Svoju ambicioznost Milenka Bukvić potvrdila je i najavom kapitalne investicije u izgradnju rampe i lifta za invalide.
Bukvić se kao ravnateljica godinama opirala utapanju Znanstvene knjižnice u Sveučilišnu knjižnicu. Prema njoj, Znanstvena knjižnica je ustanova od velikog značaja i vrijednosti za Grad Zadar i kao takva mora imati samostalni status, piše 057info.hr.