Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obamin web guru u Zagrebu

22.05.2011. 22:00
Obamin web guru u Zagrebu


Scott Goodstein, jedan od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka za društvene medije i Obamin web guru, posjetit će Zagreb gdje će 27. svibnja stručnjacima za marketing i PR održati predavanje o trenutačnim izazovima, trendovima i problemima u društvenim medijima.
Scott Goodstein je bio voditelj online kampanje američkog predsjednika Baracka Obame te je bio odgovoran za razvoj kampanje u društvenim medijima. Njegov pionirski rad uključuje i pokretanje BlackPlaneta, MiGentea, AsianAvea i Disabooma. Goodstein je izgradio marketinšku strategiju za Obaminu “lifestyle” kampanju kao i “street team” materijale korištene u borbama za glasove po američkim državama.
– Obaminog izbornog uspjeha ne bi bilo da nismo imali prave poruke i pravo mjesto za njihovu objavu, kaže Goodstein. – Poruka Baracka Obame je odjeknula jasno, ljudi su bili uzbuđeni. S nama su razgovarali na Facebooku, komunicirali na MySpaceu i svojim prijateljima slali SMS poruke. Prava poruka u društvenim medijima ključ je uspjeha. Ovo je samo jedna od tema o kojoj ćemo razgovarati u Zagrebu, poručio je Goodstein.
The Social Media Revolution uključivat će i interaktivne diskusije na temu “bloganja”, “online” reputacije, analizu ponašanja “online” potrošača, kao i inkorporaciju društvenih medija u postojeću marketinšku strategiju.
Goodsteina u Zagreb dovodi međunarodna kreativna agencija P koja se u PR konferencijskom sektoru već nametnula kao važno ime, organiziravši nedavno u Beogradu međuregionalni događaj na temu korporativnog komuniciranja koji je obuhvatio gostovanja eminentnih stručnjaka iz vodećih svjetskih tvrtki poput Yahooa, E-baya i drugih.