Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trideset tisuća potpisnika s područja Zadarske županije

Autor: Velimir Brkić

22.05.2013. 22:00
Trideset tisuća potpisnika s područja Zadarske županije

Foto: Velimir BRKIĆ



Građanska inicijativa »U ime obitelji«, po dosad prikupljenim podacima, za raspisivanje referenduma od 12. do 20. svibnja u Zadarskoj županiji je uspjela skupiti više od 30.000 potpisa građana dok je u cijeloj zemlji broj prikupljenih potpisa blizu 400 tisuća.
– Iznimno smo zadovoljni odazivom građana. Popisivanje peticije traje do nedjelje 25. svibnja, kazala je Žana Bekavac, koordinatorica za Zadarsku županiju istaknuvši kako se potpisi prikupljaju kako bi se raspisao referendum na kojem bi se građani mogli izjasniti o promjeni Ustava na način da ondje brak bude definiran kao životna zajednica muškarca i žene.
– Zahvaljujući brojnim volonterima prikupljanje potpisa ide svojim tijekom. Dosad smo imali slučaj verbalnog napada na volontere na zadarskom Narodnom trgu »kod sata« i u Benkovcu. U nedjelju su u Sukošanu naši volonteri na prigovor jedne političke stranke morali premjestiti promidžbeni stol iz dvorišta škole gdje su održavani izbori te je prikupljanje potpisa bez ikakvih problema i incidenata nastavljeno dvjestotinjak metara dalje na Trgu mladeži, objašnjava Bekavac.
Upitani volonteri uopće nemaju dvojbe da će referendum uspjeti, međutim, dvoje kako će se politika odnositi prema rezultatima sakupljanja potpisa.