Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

GOTOVO JE KAD JE GOTOVO Reakcija Marka Popovića za primjer svim sportašima

22.05.2016. 22:00
GOTOVO JE KAD JE GOTOVO Reakcija Marka Popovića za primjer svim sportašima


Fuenlabrada je izgubila utakmicu posljednjeg kola prvenstva Španjolske na domaćem terenu od Murcije, izravnog konkurenta u borbi za doigravanje. U svlačionici nakon susreta trener Jota Cuspinera počeo je svoje obraćanje igračima ovim riječima:
– Naravno, neću govoriti o utakmici. Ponosan sam na vašu sezonu, to je sve što mogu reći.
Prekinuo ga je Marko Popović.
– Je li utakmica gotova? – upitao je, misleći na dvoboj Bilbaa i Zaragoze, u kojemu je Baskima trebala pobjeda da preskoče Fuenlabradu na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje.
– Bilbao vodi jedan razlike i ima loptu tri sekunde do kraja pa mislim da je gotovo – odgovorio je Cuspinera pa upitao Popovića.
– Ali želiš li sačekati?
– Da, ako još nije gotovo, nije gotovo – uzvratio je zadarski košarkaš.
Tridesetak sekundi kasnije začuo se žamor s tribina dvorane Fuelabrade, a igrači su se počeli pitati što se događa. Netko je kazao da su to navijači Murcije, koji su slavili, ali žamor je postajao sve veći. “Što se događa? Što se događa?”, čulo se opet. Kada je doletjela vijest da je Joan Sastre, igrač Zaragoze, nakon promašenog drugog slobodnog bacanja Bilbaa, duboko sa svoje polovice igrališta zabio nevjerojatnu tricu sa sirenom za pobjedu, neviđeno slavlje u dvorani Fernando Martin u Fuenlabradi moglo je početi.
Video pod nazivom “Najbolji poraz u mom životu”, koji jednostavno morate pogledati i koji bi trebao ući u obaveznu sportsku “lektiru”, posebno mlađih naraštaja, nalazi se na ovom LINKU.
Marko Popović nije bio prorok nego je definicija sportaša. Uvijek igraj i vjeruj do kraja, bez obzira na sve.
Tricu Sastrea kojom je utišao Bilbao, nakon što su domaći vodili 15 razlike četiri minute prije kraja, pogledajte OVDJE.