Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NP Paklenica dobila certifikat ISO 9001:2015

22.05.2017. 22:00
NP Paklenica dobila certifikat ISO 9001:2015


U sjeni uspješno održanog 18. Međunarodnog susreta penjača i velike posjećenosti Nacionalnog parka Paklenica još je jedan događaj bio razlogom slavlja za ovaj park. NP Paklenici je uručen certifikat ISO 9001:2015.
Riječ je najpoznatijoj međunarodnoj normi koja se bavi sustavom upravljanja kvalitetom. Ova svjetski prihvaćena norma certificirana je u više od milijun organizacija širom svijeta.
NP Paklenica je prvi nacionalni park u Hrvatskoj koji se odlučio na vanjsku potvrdu svog sustava upravljanja. Dodjeli certifikata je prethodio postupak certifikacije i vanjski audit proveden od strane vodeće međunarodne certifikacijske kuće Bureau Veritas.
Sam certifikacijski ciklus traje tri godine te nakon provedbe inicijalnog i glavnog certifikacijskog audita slijede dva godišnja nadzorna audita, koji Park očekuju u sljedeće dvije godine sa svrhom potvrde kontinuirane provedbe i unapređenja certificiranog sustava upravljanja kvalitetom.
U odsutnosti ravnateljice Parka Natalije Andačić, certifikat je bivšem ravnatelju Zlatku Marasoviću dodijelio Miljenko Gospodarić, voditelj prodaje Bureau Veritasa. Tom je prilikom pohvalio Park i napore djelatnika koji su doveli do certifikata te je naglasio da je stjecanje certifikata početak koji vodi prema daljnjim poboljšanjima u upravljanju organizacijom.