Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Porat nudi ploču pozitivnih poruka

22.05.2017. 22:00
Porat nudi ploču pozitivnih poruka


Zadarska udruga Porat i ove je godine pripremila niz aktivnosti u sklopu Dana otvorenih vrata udruga koji se obilježava diljem Hrvatske. Cilj te manifestacije je informiranje javnosti o radu udruga, projektima i planovima za buduće razdoblje.
U sinergiji s tom manifestacijom u isto vrijeme obilježava se i manifestacija Hrvatska volontira u organzaciji Hrvatske mreže volonterskih centara koju organizira Vladin Ured za udruge, a s ciljem ukazivanja na brojne koristi koje udruge donose korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.
Dani otvorenih vrata u udruzi Porat obiljažavat će se četiri dana – od 24. do 27. svibnja. Prvi dan, obilježit će već tradicionalnom akcijom čišćenja infektivnog otpada.
– Ove godine naši volonteri čistit će kvartove na Bilom brigu. Okupljanje je kod Osnovne škole Zadarski otoci u 09:30, a očekujemo kako ćemo završiti oko 12:30 sati. Sutradan, 25. svibnja 2017. godine održat ćemo okrugli stol u prostorijama udruge za sve partnere i suradnike udruge Porat. Okrugli stol počinje u 11.00 sati, a raspravljat ćemo o projektima resocijalizacije liječenih ovisnika, uvjetima uključivanja u projekt i uspješnosti projekta na nacionalnoj razini, kaže Siniša Kabić Peters, predsjednik udruge Porat najavljujući i niz aktivnosti planiranih za posljednja dva dana manifestacije.
– Dakle, 26. i 27. svibnja u vremenu od 9:00 do 13:00 sati udruga Porat će otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim građanima s ciljem informiranja o radu udruge, a pod motom “Napiši poruku”. Na štandu ispred udruge, na adresi Ilije Smiljanića 2, dijelit ćemo promotivni materijali i informativne letke. Svi građani moći će tom prilikom napisati svoju poruku na našu “ploču pozitivnih poruka” te se na taj način uključiti u borbu protiv svih oblika ovisnosti u zajednici, rekao je Kabić Peters dodajući i kako će se ta posljednja dva dana manifestacije iskoristiti i za druženje uz kavu svih zainteresiranih građana s članovima unutar prostorija udruge Porat.