Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danas test utakmica kombiniranih sastava

Autor: Drago Bajković

22.06.2009. 22:00
Danas test utakmica kombiniranih sastava

Foto: Vedran SITNICA



Moram vidjeti što mogu pružiti na terenu. Zato ćemo i odigrati jednu utakmicu između sebe kako bi isprobali, pogotovo ove novopridošle igrače. Nadam se da ću biti zadovoljan viđenim i da ćemo moći izdvojiti nekoliko pojedinaca koji će s nama na pripreme, kazao je Zebić


Nogometaši Zadra krenuli su u ponedjeljak s pripremama za nadolazeću sezonu. Kako to obično biva, ovaj prvi dio priprema kada se radi na fizičkoj snazi i izdržljivosti, obično je najteži za svakog nogometaša. Jučer su na Stanovima obavljena testiranja igrača po pitanju motoričkih sposobnosti kako bi se dobio bolji uvid u stanje momčadi s kojom raspolaže trener Dalibor Zebić.
– Testiranjem igrača stječemo bolju sliku igrača i onoga što od njih možemo očekivati. Kao što se moglo vidjeti na prozivci isprobat ćemo relativno veliki broj igrača i onda filtrirati oko 24 igrača s kojima ćemo poći na pripreme. Kao što sam i rekao na prozivci od svakog pojedinca očekujem maksimum, uostalom o onome što pokazuju na treninzima ovisit će hoćemo li na njih računati u nadolazećoj sezoni ili ne. Cilj nam je bio svakoga pogledati na djelu i tek onda vidjeti zadovoljavaju li ili ne ono što mi od njih očekujemo.
Za danas Zebić planira test utakmicu kombiniranih momčadi.
– Moram vidjeti što mogu pružiti na terenu. Zato ćemo i odigrati jednu utakmicu između sebe kako bi isprobali, pogotovo ove novopridošle igrače. Nadam se da ću biti zadovoljan viđenim i da ćemo moći izdvojiti nekoliko pojedinaca koji će s nama na pripreme.
Drugi dio priprema Zadrani će po svemu sudeći odraditi u Sloveniji.
– Što se tiče drugog dijela priprema najvjerojatnije će se putovati u Sloveniju i to u Moravske Teplice kod Murske Sobote. Tamo se nalazi najviše momčadi na pripremama i moći ćemo odraditi četiri pripremne utakmice. Imat ćemo igralište na raspolaganju i uvjeti su stvarno odlični. Na put bi trebali krenuti 1. srpnja, kazivao je jučer sportski direktor Josip Bajlo.
Potvrdio je također da će još igrača prodefilirati kroz Stanove u ovoj prvoj fazi priprema.
– To je normalno obzirom da želimo svakoga pogledati na djelu. Kronično nam nedostaje špic igrača i vjerujem da će u sljedećim danima neki od igrača s kojima pričamo doći na Stanove. Za sada od napadača imamo samo Damira Tosunovića iz tuzlanske Slobode te kao polušpicu Sabita Alimanovića iz gradačačke Zvezde. Vidjet ćemo možemo li računati na njih u danima koji slijede – kazao je u kratkom javljanju Bajlo.