Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sinovčić: Glumce i priče više nećemo tolerirati

Autor: Drago Bajković

22.06.2009. 22:00
Sinovčić: Glumce i priče više nećemo tolerirati

Foto: Vedran SITNICA



Očekujem od vas igrača da 24 sata dnevno živite s klubom i to je jedini način da napravimo rezultat. Očekujem također da postanete prava klapa. To znači da nakon postignutog zgoditka slavi i momčad na terenu i cijela klupa, kao i da svi tuguju nakon primljenog gola, kazao je Reno Sinovčić


Jučerašnjom prozivkom igrača na Stanovima i službeno su započele pripreme nogometaša Zadra za sezonu 2009/10. Kao i obično na prvoj prozivci bio je veliki broj igrača, čak i neki za koje je najavljeno da u sljedećoj sezoni neće biti igrači Zadra. Sve se odvijalo po ustaljenom scenariju po kojem je igrače prvi pozdravio i održao im govor Reno Sinovčić, vanjski stručni suradnik.
– Obično smo prvi od prvoligaša započinjali s pripremama, a ove sezone započet ćemo posljednji. Od ovoga trenutka započinjemo pripreme za utakmicu s Cibalijom kojom otvaramo sljedeće prvenstvo, nakon nje slijedi Hajduk. Od vas tražim da maksimalno ozbiljno shvatite pripreme. Sa stručnim stožerom smo proanalizirali prošlu sezonu koja je bila vrlo loša. Bilo je previše glumaca i priče u našim redovima i to se više neće nikako tolerirati. Red, rad i disciplina – to je moto za sljedeću i sve ostale sezone – oštar je u svom govoru bio Sinovčić.
– Očekujem od vas igrača da 24 sata dnevno živite s klubom i to je jedini način da napravimo rezultat. Očekujem također da postanete prava klapa. To znači da nakon postignutog zgoditka slavi i momčad na terenu i cijela klupa, kao i da svi tuguju nakon primljenog gola. Klub će vas maksimalno pratiti i ispoštovati sve obaveze prema vama i s tog aspekta neće biti nikakvih problema. Na vama je da se maksimalno posvetite radu. Ove sezone dat ćemo dosta prostora mladima, sada je na vama da se izborite za svoje mjesto. Još neki igrači će napustiti NK Zadar, a neki će na posudbu – završio je svoje izlaganje Sinovčić.
Nakon njega igračima se obratio Novica Erlić, direktor NK Zadra.
– Očekujem maksimalni profesionalizam od vas. To se odnosi na treninge utakmice i život izvan terena. Zadar je klub u kojem su se mnogi igrači dokazali i otišli u još veće klubove. To je odlična baza za svakoga od vas, na vama je da se dokažete u dresu Zadra.
Sportski direktor Josip Bajlo naglasio je važnost starta u prvenstvo.
– U prošlu sezonu ušli smo loše, što zbog objektivnih razloga, što zbog onih do kojih nije trebalo doći. Na kraju je sezona bila vrlo loša. Zato naglašavam koliko su važne ove pripreme i start u novo prvenstvo. Neka se nitko ne zavarava da će biti lako u Ligi16. To je pokazala i utakmica Croatije i Hrvatskog dragovoljca gdje je šestoplasirana momčad Druge lige dobro namučila Sesvećane. Želim vam prije svega puno dobroga rada.
Nakon sportskog direktora igračima se obratio trener Dalibor Zebić.
– Iza nas je loša sezona koju želimo svi što prije zaboraviti. Želim vidjeti entuzijazam i želju na svakom treningu i kod svakog igrača. Na vama je da se izborite prvo za one na koje ćemo računati u sljedećoj sezoni, a nakon toga i za početni sastav. Odigrat ćemo četiri utakmice u drugoj fazi priprema, a po povratku u Zadar ćemo odraditi još dvije utakmice između sebe. Razlog tome je što klubovi iz nižih liga još u to vrijeme ne počinu s pripremama. Radujem se ovoj sezoni i vjerujem da ćemo složiti respektabilni sastav. Postoji još nekoliko igrača s kojima pregovaramo, a vjerujem da će se u sljedećim danima ta imena i znati što bi značilo da smo se s njima dogovorili. Još neki igrači će na posudbu, a neki poput Terkeša su na odlasku. Pojačat ćemo se u svim linijama i vjerujem da će Zadar u prvenstvu koje slijedi biti bolji nego lani.
Za kraj je riječ dobio kapetan Jakov Surać koji je bio kratak u svom izlaganju, ali vrlo određen.
– Na nama je da damo maksimum i na taj način pomognemo nama samima i treneru Zebiću – kazao je Surać.


 POPIS IGRAČA




Vratari: Antonio Ježina, Tomislav Gluić (Velebit), Ivan Perinčić (junior Zadra)
Igrači iz proljetnog dijela: Ante Puljić, Josip Bilaver, Marko Rašo, Šime Gregov, Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Ferdo Milin, Jakov Surać, Želimir Terkeš, Jozo Pletikosić, Šime Maruna, Marin Ljubičić, Goran Jozinović, Erdžan Bećiri, Bruno Šiklić.
Igrači s posudbe: Roko Mišlov, Mario Kruneš
Juniori: Anđelo Srzentić, Jure Jerbić, Antonio Tičak, Luka Begonja, Ivan Šimurina, Franko Bilaver
Novopridošli igrači: Marin Kurtin (Velebit), Igor Banović (Raštane), Matej Jonjić (Hajduk Split), Teo Vardić (Mosor), Sabit Alimanović (Zvezda Gradačac), Damir Tosunović (Sloboda Tuzla), Edin Sejdić (Jedinstvo Bihać).