Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ušuljao se u otključanu kuću i odnio novčanik

Autor: Minja Gugić

22.06.2010. 22:00
Ušuljao se u otključanu kuću i odnio novčanik


Sve se više krađa osobnih stvari događa na plažama, a lopovi debelo koriste nepažnju vlasnika pa kradu i iz otključanih kuća te automobila
Vlasnik (48) obiteljske kuće u mjestu Nadvrelo na području gračačke općine, tek je ovih dana prijavio policiji da mu je najvjerojatnije u vremenskom razdoblju od 15. rujna prošle pa do 19. ovog mjeseca, provaljeno u obiteljsku kuću, a ukradeni su odjevni predmeti i sitni alat.
Materijalna šteta je u ovom slučaju oko 300 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja bit će podnesena kaznena prijava.
Još se jedna pljačka dogodila i u mjestu Karin Gornji.
Naime, kad je vlasnik u dobi od 67 godina, ovih dana stigao u Karin vidio je da mu iz kuće nedostaju tri fotelje i motorna brusilica.
Krađu je prijavio policiji uz pretpostavku da su stvari nestale najvjerojatnije u vremenskom razdoblju od 4. travnja prošle pa do 20. ovog mjeseca.
Šteta se procjenjuje na oko tri i pol tisuće kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 31-godišnjakom utvrđeno je da je on prošlog četvrtka oko 16.30 sati na Trgu Petra Zoranića bb u Zadru, kroz otvoreni prozor vozačevih vrata teretnog automobila požeških registarskih oznaka, sa suvozačevog sjedišta ukrao mobitel u vlasništvu 50-godišnjaka.
U ovom je slučaju šteta oko tisuću i pol kuna.
U Bibinjama je u ponedjeljak nepoznati počinitelj provalio u podrum u vlasništvu 60-godišnjaka te je mu je ukrao motokultivator i agregat.
Vrijednost ukradenih stvari procijenjena je na oko pet tisuća kuna.
Nepoznati razbojnik je u ponedjeljak iz otvorenog prizemlja obiteljske kuće u Zadru, dok se vlasnik nalazio na katu, ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem.
Materijalna šteta je preko tisuću kuna.