Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Biletić osigurao europsku medalju!

22.06.2016. 22:00
Biletić osigurao europsku medalju!


Hrvatska juniorska boksačka reprezentacija, već sada prije polufinala Europskog prvenstva ima razloga za slavlje. Juniorski reprezentativci Brođanin Gabrijel Veočić (63 kg) i Zadranin Josip Biletić (+80 kg) zaslužni su za to. Njih su dvojica danas pobjedama u četvrtfinalu osigurali europske bronce. Gabrijelu Veočiću ovo je treće europsko prvenstvo i svakog puta ždrijeb ga je puno prije od osvajanja medalje namjerio na kasnijeg Europskog prvaka. Ovoga puta, u mađarskom Kapošvaru, nezaustavljiv je. A na putu do medalje posljednji mu je stao domaćin, Mađar Adrian Orban.
– Ma odlično je boksao. Uvjereni smo da je pobijedio superiorno, iako su suci dali 2:1 za njega.Ali sada nema veze, razmišljamo o polufinalu u petak – javio je Izbornik Pero Veočić, ujedno i Gabrijelov otac. On sada uz stručni stožer trenere Dragana Vidaića i Nikolu Švalja planira taktiku za polufinalni ogled sa odličnim Škotom Sammuelom Hickeyom. Drugi polufinalni par je Azerbejđan i Rusija.
Naš drugi velikan Zadranin Josip Biletić teške ruke prolazi kroz Europsko prvenstvo. Tako je nakon klasičnog nokauta, do medalje stigao rušeći čak dvaput protivnika Bjelorusa Iliju Ilchuka u trećoj rundi.
– Odličan je bio. U posljednjoj je rundi nabio i dva brojanja Bjelorusu. Potpuno je kontrolirao borbu i ako nastavi ovim tempom imat ćemo Europskog prvaka – javio je Dragan Vidaić trener reprezentacije i osobni trener Josipa Biletića, nakon pobjede u četvrtfinalu. Ispred ovogodišnjeg najboljeg juniora domaćeg prvenstva, sada je polufinale, koje je u petak. Boksat će ga sa Austrijancem armenskih korijena Ahmedom Hagagom, koji je u borbi za medalju nadboksao na bodove Armenca Armana Mnatsakanyana.
Treba reći kako je malo falilo da bude bude hrvatski triptih u Kapošvaru. Naime u četvrtfinalu je bio i odlični Osječanin Bruno Gajić, kojeg je pred megaljom zaustavio Rus Gapuev.
Napomenimo kako je u Mađarsku stiglo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je pak došla sa 7 boksača, tri trenera i sucem. Za sada smo osigurali dvije bronce, jedno peto mjesto i još par pobjeda u eliminacijama. Vjerujemo kako će medalje biti ljepšeg sjaja.