Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Među kandidatima za ravnatelja nema Grge Šoše?

22.06.2016. 22:00
Među kandidatima za ravnatelja nema Grge Šoše?


Osim Darija Vučenovića na natječaj se, prema neslužbenim informacijama, javio i Željko Marić te djelatnica PU zadarske
Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne ososbe Zadar jučer je zaprimilo tri molbe za direktora Doma, no to ne mora biti konačan broj s obzirom da još uvijek mogu stići molbe poslane poštom.
Osim Darija Vučenovića, koji je već potvrdio kandidaturu, na natječaj se, prema neslužbenim informacijama, javio i prošlogodišnji kandidat Željko Marić, te djelatnica Policijske uprave zadarske. Marić je, kao što je poznato, dugo godina radio kao pročelnik zadarske podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a nakon smjene ostao je u Zavodu.
U Upravnom vijeću saznajemo kako će se zadnjega dana natječaja za ovo mjesto prijaviti i bivša ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu i bivša pročelnica Pravnog odjela Grada Benkovca, Davorka Krnčević. Ona je, naime, udaljena sa obje ove dužnosti, te se sve ovo vrijeme zapravo ne zna u kojoj ustanovi radi. Međutim, kandidaturu za direktoricu Doma za starije i nemoćne oštro opovrgava, rekavši nam:
– Ne pada mi na pamet! Bilo bi mi drago da me neki ljudi prestanu stalno spominjati, a to gdje radim neću reći, to je moja stvar – kazala nam je Krnčević koja se nakon dva neslavna mandata očito malo želi povući iz javnosti.
Zadnjeg dana natječaja razgovarali smo i s aktualnim direktorom Grgom Šošom koji pak kaže kako se nije kandidirao, no znakovito dodajući da “još ništa nije odlučio”. Šoša je jučer imao vremena prijaviti se do ponoći, a je li se odvažio na još jednu prijavu za novi mandat znat će se idućeg tjedna kada se održi sjednica Upravnog vijeća.
Nakon podulje medijske šutnje, Šoša je ovih dana za naš list rekao kako još razmišlja hoće li se kandidirati ogorčen zbog činjenice da ga svi napadaju zbog njegovih godina. Svoju želju za još jednim mandatom na čelu ove ustanove slikovito je usporedio s kandidatkinjom za američku predsjednicu, poručujući: “Ako Hillary Clinton u 70-oj godini želi voditi Ameriku, mogu li ja starački dom?!”
– Pa, naravno da mogu jer nisu važne godine, važno je to kako se osjećaš i imaš li elana. A ja imam i, što je najvažnije, imam ljubavi prema ovom poslu i ustanovi koju vodim tolike godine. Naše korisnike poznam u dušu, znam svačije probleme i tegobe, uskačem im i pomažem koliko mogu kako bih im olakšao boravak u Domu – poručio je Šoša, pa zadarskoj javnosti ostaje vidjeti hoće li među prijavama ostalih kandidata doista biti i njegova.