Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U automobilu zadarskih oznaka poginuli baka i unuk

22.06.2017. 22:00
U automobilu zadarskih oznaka poginuli baka i unuk


Prema neslužbenim informacijama poginula je Zadranka, suvozačica u automobilu Renault Clio zadarskih registarskih oznaka i njezin unuk, koji je bio u dječjoj sjedalici
U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 11 sati na državnoj cesti D50, koja vodi od Gračaca prema Gospiću, u Ličkom Cerju u općini Lovinac poginule su dvije osobe, a još ih je nekoliko ozlijeđeno. Prema neslužbenim informacijama poginula je Zadranka, suvozačica u automobilu Renault Clio zadarskih registarskih oznaka i njezin unuk, koji je bio u dječjoj sjedalici. Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU ličko senjske Maja Brozičević, suprug (67) ove poginule Zadranke, koji je upravljao automobilom, u nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je isprva prevezen u Opću bolnicu Gospić, a potom je prebačen u Opću bolnicu Zadar.
– U ovom automobilu je teške tjelesne ozljede zadobilo još jedno dijete koje je prevezeno u Kliniku za dječje bolnice u Klaićevoj u Zagrebu, govori Brozičević.
Očevid prometne nesreće provela je Đurđica Ojurović iz Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću.
– Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći kako je došlo do prometne nesreće. Iz onoga što smo zaključili na licu mjesta, kombi vozilo slovenskih registarskih oznaka je, vozeći iza osobnog automobila zadarskih oznaka, u jednom trenutku udarilo taj automobil, koji je uslijed udarca prešao na suprotni kolnički trak gdje se sudario s kamper vozilom nizozemskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Još ne znamo identitet poginulih i stradalih osoba iz osobnog automobila, budući da u njemu nismo pronašli vozačke isprave, priča Ojurović, koja je kazala kako su pozvali rodbinu da dođe identificirati stradale.
Prema neslužbenim informacijama u kamperu su se nalazile tri osobe, a u kombiju samo jedna, odnosno vozač.
S obzirom na to da je promet zbog nesreće bio u potpunom prekidu, vozila su se upućivala na zaobilaznu trasu kroz Gračac, Udbinu, Gornju Ploču i Sveti Rok.