Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Još atraktivniji i kreativniji Kalelargart

22.07.2011. 22:00
Još atraktivniji i kreativniji Kalelargart


Svi koji će se sljedećeg četvrtka i petka naći u Zadru neka u svom rokovniku posebno podcrtaju Narodni trg i 21 sat kao mjesto i vrijeme događanja koje se ne propušta. Tada će, naime, započeti otvorenje 4. po redu Kalelargarta koji već godinama u organizaciji RMC consultinga i Radija 057 na glavnim punktovima Poluotoka svojim atraktivnim performerskim točkama oduševljava Zadrane i njihove goste.
Na Narodnom trgu svoj cirkuski “show” program izvest će Cirkorama, udruga koja iza sebe broji tri godine djelovanja kroz razne minijature, predstave i predstavnice, koreografije, performanse i multimedijalne projekte. Uz program na glavnom trgu, gradom će se kretati dinamični interaktivni punkt, a o čemu će se točno raditi saznajte idućeg četvrtka. Napomena: pripremite svoje karte grada. Uz sve to, performansa neće izostajati niti na Narodnom trgu gdje će se “kemijati sve u 16”, no sve to tek je uvod u drugi dan festivala kada će se bogati program održavati na čak četiri punkta; Narodnom trgu, Kalelargi (ispred drogerije Cosmo i kafića Mimoza) te na križanju pored Foruma i Arheološkog muzeja. Na punktovima će se izmjenjivati različiti akrobati, štuleri, trbušne plesačice indijskog plesa, “twirleri”, capoeristi te različite zadarske plesne skupine.
– Svakako će se tog dana isplatiti doći u grad. Nastojali smo da ovogodišnji Kalelargart bude još originalniji i kreativniji od prijašnjih godina i nadam se da smo u tome i uspjeli, kazala je organizatorica Igris Smrkinić.
Festival ulične umjetnosti Kalelargart od samog svog početka plijeni pažnju namjernih i slučajnih prolaznika koji tih ključnih večeri posjete staru jezgru grada. Atraktivni performansi najboljih hrvatskih uličnih umjetnika redovito nailaze na oduševljenje prisutnih, upotpunjavajući na taj način turističku ponudu upravo u onim segmentima koji nedostaju. Mobilnost, kreativnost i atraktivan vizualni identitet aduti su i ovogodišnjeg Kalelargarta, pa tako ne sumnjamo da će i njegovo četvrto slijediti uspjehe iz prijašnjih godina.