Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mještanina koji se htio zapaliti, iz plamtećeg auta izvukli hrabri susjedi!

22.07.2012. 22:00
Mještanina koji se htio zapaliti, iz plamtećeg auta izvukli hrabri susjedi!


– Supruga i ja smo sjedili na terasi kada se odjednom pojavio dim iz dvorišta Kolakovih. Otrčali smo tamo i imali što vidjeti. Ante je sjedio nepomično u plamtećem automobilu. Otvorio sam vrata i počeo ga izvlačiti. Što bih drugo?! – rekao je Miodrag Orešković dodajući da je prizor bio prestrašan


Ante Kolak (45) pokušao je sebi oduzeti život samozapaljenjem. On je, naime, u subotu navečer u Biljanima Gornjim u rastrojstvu i alkoholiziranom stanju, sjeo u svoj auto i zapalio ga. Došlo je do eksplozije, a iz plamtećeg automobila izvukao ga je umirovljeni dragovoljac Domovinskog rata Miodrag Orešković. U izvlačenju su mu pomogli njegov maloljetni sin Matej (17) i sumještanin Jadran Števanja, umirovljeni invalid Domovinskog rata.
Za razliku od brojnih mještana naselja Ograde u ovom ravnokotarskom mjestu koji imaju samo riječi hvale za Miodraga i njegova sina Mateja, te ih smatraju pravim herojima, otac i sin skromno kažu da su samo priskočili čovjeku u nevolji, a Miodrag dodaje da svakako treba spomenuti i susjeda Števanju koji, iako zbog posljedica ranjavanja u ratu teško hoda, ipak je odmah priskočio u pomoć za razliku od drugih mještana koji su samo iz daljine promatrali crni, gusti dim i izvlačenje tada već teško ozlijeđenog Ante Kolaka iz zapaljenog mercedesa u dvorištu njegove obiteljske kuće.
– Supruga i ja smo sjedili na terasi kad se odjednom pojavio dim iz dvorišta Kolakovih. Nismo ni uspjeli vidjeti što se događa, a već se čula eksplozija i zapomaganje susjede Slavice Kolak. Bez razmišljanja otrčali smo tamo i imali što vidjeti. Ante je sjedio nepomično u plamtećem automobilu. Otvorio sam vrata i počeo ga izvlačiti. Što bi drugo – ispričao nam je Orešković potiho dodajući kako je prizor koji je zatekao bio prestrašan, nalik onima kakve je viđao na ratištu. Gornji dio tijela njegova susjeda bio je teško opečen pa se bojao da mu, izvlačeći ga ne nanese još teže ozljede. Kad su mu u pomoć dotrčali njegov sin i susjed Jadran, sve je bilo lakše. Pronašli su deku u garaži na koju su potom položili teško ozlijeđenog Kolaka te ga prenijeli 50-ak metara dalje gdje su sačekali kola Hitne medicinske pomoći.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU