Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

S Kolišta potekla klapska pjesma

Autor: Branko Božić

22.07.2013. 22:00
S Kolišta potekla klapska pjesma

Foto: Branko BOŽIĆ



U okviru ovogodišnjega sadržajnog privlačkog kulturno-zabavnog ljeta, u organizaciji domaće ženske klape Libar održan je tradicionalni susret dalmatinskih klapa »Pisma na Kolištu«. Na pozornici koju je scenski osmislio Dragan Sinovčić, uz rasvjetu i ozvučenje koje je postavio Miroslav Milić, nastupilo je šest klapa iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Ovaj, osmi susret po redu, pratio je velik broj posjetitelja, koji su ispunili privlački trg Kolište.
Koncert je nastupom otvorila ženska klapa Luna iz Kožina, koja je otpjevala tri skladbe (Nemoj šiti stara majko, Lipe su ti zadarske divojke i Spomeni se jedno vrime). U nastavku svoj su ugled kvalitetnih klapa pred brojnim auditorijem potvrdile klape Asseria i Besida, dok se ženska klapa Garofuli predstavila skladbama Čekanja, Na što te ćeri i Bukovica. Muška klapa Kolapjani iz Siska pokazala je da se dalmatinske pjesme mogu kvalitetno pjevati i izvan Dalmacije, a burno odobravanje izazvao je nastup domaće ženske klape Libar. Ljupke Privlačanke otpjevale su skladbe Za onu ljubav ća ti oću ja, Da bi bila stvar moguća i Srce nije kamen. Umjesto šećera na kraju servirana je sol, ovaj put s razlogom – klapa Sol iz Paga jedna je od ponajboljih hrvatskih klapa prošlih godina, ovjenčana nagradama na raznim festivalima.
U ime organizatora, domaće ženske klape Libar, voditeljica klape i organizatorica Lucijana Begonja svim je izvođačima uručila prigodne poklone i zahvalnice.