Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najpopularniji psihologija i menadžment

22.07.2016. 22:00
Najpopularniji psihologija i menadžment


Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru najatraktivniji je odjel po rang listama upisa u ovu visokoobrazovnu ustanovu. Na rang listi najpoželjnijih studija našao se tako na 43. mjestu (od sveukupno 820). Odjel godišnje upisuje 37 studenata, a ove godine broj prijavljenih iznosio je čak 780. Kao svoj prvi izbor psihologiju na Sveučilištu u Zadru odabralo je 105 prijavljenih.
Drugi najpoželjniji studij na Sveučilištu u Zadru bio je studij menadžmenta Odjela za ekonomiju. Godišnje se na studij menadžmenta u Zadru može upisati 32 studenata, a ove godine prijavilo ih se 528. Kao svoj prvi izbor studij menadžmenta u Zadru odabralo je 88 prijavljenih.
Među budućim studentima koji žele studirati u Zadru atraktivan je i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja koji je nositelj studija rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Studij prima ukupno 37 polaznika, a ove godine prijavilo ih se 544, od čega su 94 prijavljena kandidata odabralo ovaj studij kao svoj prvi izbor.
Studij sestrinstva Odjela za zdravstvene studije na Sveučilištu u Zadru, zauzeo je 64. mjesto po atraktivnosti. Za 32 mjesta prijavilo se 407, od čega ih je 78 ovaj studij odabralo kao svoj prvi izbor.
Velik interes ove godine vladao je i za izvanredni studij rani i predškolski odgoj i obrazovanje Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja gdje su se za 27 mjesta prijavila 204 zainteresirana od čega je njih 54 odabralo ovaj studij kao svoj prvi izbor.
Studij nautike i tehnologije pomorskog prometa Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru također je postigao veliko zanimanje budućih studenata. Na ovaj studij koji prima 42 polaznika, prijavila su se 252 zainteresirana od čega je 71 studij nautike odabrao kao svoj prvi izbor.
Studij podvodnih znanosti i tehnologije Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru privukao je 239 prijavljenih, od čega ih je 51 odabralo ovaj studij kao prvi izbor. Ukupno se prima 32 polaznika.