Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Slovenka prijavila silovanje u zadarskoj gradskoj luci

22.07.2016. 22:00
Slovenka   prijavila   silovanje   u zadarskoj  gradskoj   luci


Zbog sumnje da su silovali slovensku turistkinju početkom  tjedna na izletničkom brodu vezanom u Luci Zadar, nedaleko gradskog  mosta, zadarska je policija uhitila i kazneno prijavila 44-godišnjeg K.Š. i  51-godišnjeg M.C., članove posade tog izletničkog broda.
 – Prva policijska postaja u Zadru provodi kriminalističko istraživanje  nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo silovanja na štetu 34-godišnje slovenske državljanke, kratko je događaj potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako su dvojica  muškaraca uz kaznenu prijavu prepraćeni pritvorskom nadzorniku.  
Osumnjičeni dvojac u subotu ujutro ispitao je dežurni županijski državni odvjetnik Duško Berović. 
– Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nakon ispitivanja dvojice muškaraca osumnjičenih za silovanje slovenske državljanke,  sucu istrage Županijskog suda u Zadru za obojicu je predložio određivanje istražnog zatvora, rekao je Goran Troskot, glasnogovornik i glavni  županijski državni odvjetnik u Zadru. 
Nemili događaj, za koji je okrivila 44-godišnjeg K.Š i 51-godišnjeg  M.C., 34-godišnja Slovenka je policiji prijavila četiri dana kasnije i to u  PU primorsko-goranskoj, na povratku kući. I dok ona tvrdi da su je silovala dvojica muškaraca, članovi posade izletničkog broda koje je par dana ranije upoznala, dvojac se brani kako je riječ o spolnom odnosu na  koji je ona dragovoljno pristala nakon što su je pozvali na brod.