Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Sabor žele Dragić, Gaši, Šarić, Stojanov…

22.07.2016. 22:00
U Sabor žele Dragić, Gaši, Šarić, Stojanov…


Listu Narodne koalicije na čelu sa SDP-om za IX. izbornu jedinicu predvodit će Splićanin Ranko Ostojić, Milanovićev bliski suradnik koji je u prošlom mandatu Kukuriku koalicije obnašao dužnost ministra policije – tvrdi naš sugovornik iz SDP-a koji je želio ostati neimenovan.
Prijedlozi iz Zadra za listu IX. izborne jedinice, kako iz gradskog tako i županijskog SDP-a, stigli su u vrh stranke, a hoće li svi zadarski kandidati biti uvršteni i po kojem redoslijedu, odlučit će se u Zagrebu.
Zadarski GO SDP-a predložio je na listu za IX. izbornu jedinicu Sabinu Glasovac, Irenu Dragić, Erola Gašija i Omerku Šarić, a sa županijske razine su prema vrhu stranke za listu išla imena Duška Vidova i Renate Sabljar-Dračevac – informacija je koju smo dobili iz redova SDP-a.
Osim zadarskih imena, tu su i kandidati iz drugih dijelova IX. izborne jedinice, pa će se visoko na listi koju predvodi Ranko Ostojić naći Franko Vidović, bivši dogradonačelnik Šibenika i Ivan Klarin, načelnik općine Tisno koji je na prošlim izborima bio koordinator lijeve koalicije za IX. izbornu jedinicu.
Ako su točne informacije koje je Zadarski list neslužbeno dobio iz vrha SDP-a, simptomatično je da se na listi neće naći ime Jadrana Perinića, zadarskog Zagrepčanina, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji je na unutarstranačkim izborima u zadarskom SDP-u izgubio u utrci za predsjednika županijskog SDP-a od protukandidatkinje Renate Sabljar Dračevac. Kako je već bio u srazu sa županijskim odborom SDP- a, jedina mu je bila šansa da ga predloži gradska organizacija, ali se to nije dogodilo.
Na listi Narodne koalicije u IX. izbornoj jedinici, naći će se i jedno ime iz redova Hrvatske narodne stranke, Milan Stojanov, i to na 13. mjestu.