Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prometni čepovi na Novom Bokanjcu

Autor: Katina Vrsaljko

22.08.2009. 22:00
Prometni čepovi na Novom Bokanjcu

Foto: Adam VIDAS



Od predviđenih približno 3 milijuna kuna, na cestu je utrošeno tek 500.000. Iako cesta izgleda kao da ju je potrebno još samo asfaltirati, obavljeni su tek pripremni radovi. Sad će, nažalost, nastavak radova morati pričekati, isto kao još nekoliko najavljenih projekata u gradu, rekla je Ivana Perić iz Grada Zadra
Kad su počeli radovi na uređenju spojne prometnice između Ulice Franje Fanceva na Ulicu Hrvatskog sabora, pristupne ceste Novom Bokanjcu, tamnošnji stanovnici su odahnuli. Broj stanovnika na Novom Bokanjcu stalno se povećava i to su uglavnom mlade obitelji s djecom. Brojni poslovni objekti su tamo smješteni, a onuda prolaze i putevi s Paga i Ražanca. Svi oni imaju samo jedan prolaz pa se stvaraju veliki prometni čepovi.
Cesta “teška” 3 milijuna kuna
I kad im se napokon javila nada da će se urediti pristupna cesta, došla je kriza i sve zaustavila. Kako doznajemo iz Grada, za ugovorne radove na ovoj cesti bilo je predviđeno oko 3 milijuna kuna. Jedan građanin se zapitao zašto su zaustavljeni radovi na pristupnoj cesti za Novi Bokanjac ako su krenuli nakon izbora i već došli do visoke faze završenosti. Čudno mu je da Grad nema dovoljno novca za završavanje polugotove ceste. Ipak, Ivana Perić iz Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom u Gradu Zadru, kaže da je na cestu utrošeno tek 500.000 kuna.
– Iako cesta izgleda kao da ju je potrebno još samo asfaltirati, obavljeni su tek pripremni radovi. Sad će, nažalost, nastavak radova morati pričekati, isto kao još nekoliko najavljenih projekata u gradu. Uskoro ćemo napraviti listu tih projekata pa će javnost i o tome biti obaviještena, rekla je Perić.
Na pitanje kada bi se radovi mogli nastaviti, Perić odgovara da zaista ne zna s obzirom da se ne zna kakvo nas stanje još očekuje i koliko će kriza potrajati. Ipak, svjesni važnosti ove prometnice, u Gradu kažu da im je vrlo bitno da se radovi nastave što prije.
Bolje da radovi nisu ni počeli
U Mjesnom odboru Novi Bokanjac razočarani su ovakvom odlukom Grada.
– Na Novom Bokanjcu živi oko 3.000 ljudi i to mahom mlade obitelji s djecom. Kolona koja se slijeva s Paga veći je problem u sezoni, a kad završi sezona, počet će škola pa će se još pojačati promet, rekao je Ivan Čular, predsjednik MO Novi Bokanjac.
Kaže kako kolone znaju biti dugačke i pet kilometara pa je jedini izlaz s Novog Bokanjca kao lijevak.
Dio stanovnika koristio je makadamski put na kojem je predviđena cesta i time bar malo rasteretio izlaz s Novog Bokanjca. Kako su obustavljeni radovi, taj put je zatvoren pa ispada da je tamošnjim stanovnicima bilo bolje dok uopće nisu počeli raditi tu cestu.
Kako kaže Ivana Perić, vjerojatno postoji neki građevinski razlog zašto je put zatvoren. Nitko iz MO Novi Bokanjac nije kontaktirao Grad da se makadamski put otvori i da se barem jednim dijelom ljudima olakša.